DUPĂ REFUZURI REPETATE LA INVITAŢIILE SENATORULUI Isărescu a coborât pe terenul de tenis să-l întâlnească pe Zamfir

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Miscellanea / 10 octombrie 2017

Isărescu a coborât pe terenul de tenis să-l întâlnească pe Zamfir

Zamfir: "Guvernatorul m-a surprins că a venit pe terenul de tenis şi mi-a explicat preţ de 45 de minute care este situaţia Arenelor BNR"

----

Actualizare 07:34 Tudose: "Am discutat cu Halep, Ţiriac şi Năstase despre o soluţie pentru Arenele BNR"

Premierul Mihai Tudose a declarat că ieri a avut la Guvern o întrevedere cu jucătoarea de tenis Simona Halep, noul număr 1 mondial WTA, la care au participat şi foştii mari tenismeni Ion Ţiriac şi Ilie Năstase, context în care s-a discutat şi despre găsirea unei soluţii pentru ca Arenele BNR să fie redate circuitului sportiv.

Mihai Tudose a declarat, ieri seară, la Antena 3, transmite Agerpres:"Sincer, da, mi-am manifestat dorinţa de a o felicita, şi nu de a mă agăţa de performanţa domniei sale, fiindcă, haide să fim sinceri, statul român nu a ajutat-o cu absolut nimic, ea a făcut tenis pe banii familiei şi apoi ajutată de către domnul Ion Ţiriac şi alţi oameni de suflet. (...) Am rugat-o nu să-i fac eu onoarea că o primesc, ci să-mi facă ea onoarea să vină să vorbim un pic. În afară de un buchet de flori, ce poţi să-i oferi Simonei decât dragoste şi recunoştinţă pentru ce face?".

Premierul a adăugat că întrevederea de la Guvern a avut ca scop şi o discuţie despre situaţia Arenelor BNR şi ce se poate face, având în vedere situaţia în care se găseşte baza sportivă.

Tudose a spus: "De aici a plecat discuţia şi scopul întâlnirii mele cu cei trei tenismeni: chiar nu putem să facem nimic pentru ca măcar în acest moment în care avem o emulaţie extraordinară pentru tenis, avem numărul 1 mondial, avem doi oameni foarte iubiţi în România (Ţiriac şi Năstase - n.r.) (...), noi să nu profităm de acest moment fabulos să creăm o bază de selecţie, o bază sportivă, mai multe terenuri, mai multe baze sportive, să începem un proces de selecţie pentru copii şi să începem să dăm ora exactă în acest sport pentru mulţi ani de acum încolo? Şi evident că am constatat că, aşa cum spuneţi dumneavoastră, Arenele BNR, pe care BNR-ul le-a primit moştenire de pe undeva de la mama BNR-ului (...), nu le-a luat de la un minister, undeva prin negura istoriei, se pare că, de fapt, nu mai are nimeni nicio hârtie şi că Arenele au venit la pachet cu nu ştiu ce clădire. Am rugat, începând de astăzi, pe cineva să cerceteze. Am înţeles că sunt la vânzare. O să vedem. Aşa am înţeles, acum vreo două săptămâni, că aveau şi un preţ de vreo 30 şi ceva de milioane, lucru care, pe mine, recunosc, m-a urcat pe pereţi. (...) Mi se pare o crimă ce se întâmplă, măcar deschide-l pentru copii".

În context, premierul a adus critici şi BNR.

Tudose a afirmat: "Domne', Banca Naţională asta se spune că e a României? Credeţi că am putea să începem să ne gândim cumva sau să înceapă şi cineva dinăuntru să se gândească că este Banca Naţională a românilor? (...) Ar putea BNR să permită accesul acolo al unor investitori, al unei fundaţii, al Federaţiei (Române de Tenis - n.r.), să spună: eu o am, nu mai bag banii în ea să fac nu ştiu ce, să iau nu ştiu ce avize, luaţi-o voi, puneţi-o la punct şi folosiţi-o ca atare".

Premierul a menţionat că, în discuţia cu cei trei tenismeni, s-a invocat şi posibilitatea ca statul să preia Arenele de la Banca Naţională.

Tudose a declarat: "I-am întrebat foarte sincer: dacă o luăm, dacă o ia statul înapoi, o recuperăm cumva (...), o cumpărăm cu bani de la buget - cu toate că banca nu a cumpărat-o cu bani de la familiile lor, ci tot din profitul obţinut din banii românilor, dar trecem peste -, o recuperăm să o redăm circuitului sportiv, unde o dăm, cui o dăm, cine să o aibă în administrare? Soluţia cred că este simplă cumva: la Primăria Capitalei cred că este cel mai bine, apoi, Primăria Capitalei, cred că doamna primar general, doamna Firea, va şti să o pună în valoare. Este o perlă în mijlocul Bucureştiului, poate fi o bază sportivă de renume şi chiar cred că putem să organizăm turnee de tenis la nivel mondial".

(M.I.)

-------

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR) Mugur Isărescu şi Senatorul PNL Daniel Cătălin Zamfir s-au întâlnit, ieri - surprinzător -, nu în Parlament, nici în incinta BNR, ci pe disputatele Arene sportive ce aparţin Băncii Centrale.

Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei economice din Senat, care anunţase că va merge să vadă terenurile de tenis de lângă BNR, s-a arătat total surprins de apariţia misterioasă a şefului Băncii Centrale.

Mugur Isărescu a vorbit cu senatorul liberal preţ de aproape o oră, conform domnului Zamfir, în condiţiile în care, până acum, Guvernatorul nu a răspuns la niciuna dintre invitaţiile pe care, în ultima perioadă, parlamentarul le-a transmis şefului BNR, pentru a discuta pe diverse teme.

Daniel Zamfir ne-a declarat: "Anunţasem că merg să văd terenurile, dar nu mă aşteptam să-l întâlnesc acolo chiar pe Guvernator. Am rămas surprins să-l văd coborând din maşină şi îndreptându-se către mine. Mi-a explicat timp de 45 de minute care este situaţia Arenelor BNR. În discuţie, a admis că suma de 35 de milioane de euro este mult prea mare pentru transferul activelor sportive. Mai mult decât atât, s-a arătat dispus să le dea şi gratis, doar să existe bază legală în acest sens".

În acest context, senatorul liberal a stabilit că, săptămâna viitoare, va iniţia negocieri în Parlament, între reprezentanţii BNR, Municipalitate şi celelalte instituţii interesate (Ministerul Tineretului şi Sportului, Liga Profesionistă de Fotbal, Federaţia Română de Tenis etc.). "Am cerut BNR raportul din care să reiasă că nu a fost vorba de suma de 35 de milioane de euro în discuţia ministrului sporturilor cu Isărescu", ne-a mai spus domnul Zamfir, precizând că transferul poate fi făcut până în decembrie.

Comisia Economică a Senatului i-a audiat, săpămâna trecută, pe omul de afaceri Ion Ţiriac, pe ministrul Tineretului şi Sporturilor, Marius Dunca şi pe preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, pe tema Arenelor BNR.

În urma unei declaraţii a ministrului sporturilor Marius Dunca au devenit publice pretenţiile conducerii BNR legate de cedarea definitivă a bazei, care ar dori să obţină de la stat 35 de milioane de euro.

Astfel, meciul dintre omul de afaceri Ion Ţiriac, deţinătorul mai multor turnee de tenis, şi Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a ajuns într-o nouă fază, avansând de la simple discuţii şi deschiderea unui proces la audieri în faţa unei comisii senatoriale. Miza este reintrarea în circuitul sportiv a complexului din Parcul cu Platani şi implicit revenirea la Bucureşti a turneului "Romanian Open", mutat temporar la Budapesta.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Nu sunt "arene BNR" ci doar Arena centrala. Care, se pare, are bulina rosie si trebuie reconstruita in alta parte...eventual pe stadionul de football. Actualul loc, in mijlocul cartierului, cu niste stradute inguste, nu asigura evacuarea publicului si nici parcarea conf. Normelor. Banca zice ca vrea schimb de constructii si teren, nu bani, pe baza unei evaluari independente a proprietatii. Baza Vointa, data lui Ilie Nastase, n-ar fi un loc f bun de construit de catre un miliardar investitor in tenis? De ce sa bage statul bani publici ? Pentru ca e 2000 euro pe metru patrat in Cotroceni si nu e nimic disponibil la vanzare? Sau e vorba realmente despre interes national? Ceva suna fals! Oare Budapeste plateste pentru turneu sau primeste bani? Ca nu cred ca o sa cumpere licenta, ca sa ii ramana definitiv (!) turneul...

    Dl CTP ar fi propus, am auzit, o licitatie pentru concesiune teren catre un proprietar de licente de turnee de tenis. Cine ofera mai mult, sa castige! Si castiga si Romania! O idee excelenta, nu-I asa?

    Guvernatorul sa isi dea gratis podgoria de la Dragasani,ca e a lui,nu complexul sportiv din Cotroceni,care e al statului !

    1. Esti ingust la minte.

      Nu mai mult decat tine,fii sigur

    A fost vreo lupta sau disputa din care BNR sa nu ramana in picioare ca nu-mi aduc aminte? Desi la inceput toti se dau Praslea cel voinic, cand incep sa le puna pe hartie isi dau seama ca e alt film.

    O perla in mijlocul Bucureștilor? O, da! Va fi cel mai mare tun imobiliar dat vreodată. Dacă terenul nu va fi administrat de o structura legată direct de guvern, praful se va alege de el, s-a terminat cu baza sportiva.

    1. Pai sa-l dea famigliei pandele-firea. ce mai tura -vura...

    "marele" tiriac tot cu mana intinsa. Auzi la el ofera de 10 ori valoarea de cumparare adica 1.200.000 USD pentru o baza sportiva unde numai locatia face 5.000.000 EURO ... "mare" om .... mare caracter . Oare asa fac si patronii de la Real Madrid/Barcelona tot cu mana intinsa in "interes national" ...

    1. Asa se fac banii sau asa ajungi miliardar,cersesti niste terenuri extrem de valoroase de la stat,eventual virezi si statului bani de seminte si apoi le revinzi la pretul pietei .Apoi te numesti om de afaceri,miliardar etc

    Ma bucur.

    Arenele oferite gratis Simonei Halep nr 1 mondial. Este ca si cum am decora un soldat postmortem, adica statul nu a investit nimic in ea acum culege lauri, lumea se uita unde este Bucuresti pe harta. 

    China credeti ca nu o sa puna numele stadionului S Halep? 

    China i-ar construi Simonei arenele foarte repede. 

    Tiriac are experienta cu Madridul, lasati sa puna Bucurestiul pe harta Atp. Dubaiul are bani si si-a dus turneu acolo. 

    Noi avem nr 1 mondial profitati cat sunteti pe val. 

    Nu trebuie sa fie a Primariei, Firea e slaba, Primaria corupta a se vedea S Oprescu tot din Psd. 

    Lasati ca Simona sa investeasca milioanele de euro castigate, viitoarele care o sa le castige in Bucuresti alaturi de milioanele lui Tiriac- Ilie, Andrei Pavel etc. cu cine vor dori sa se asocieze. 

    Pt Hagi ce a facut statul? 

    Propun ca Arena Nationala sa o dea lui Hagi. Obligatoriu sa o denumeasca Stadionul Hagi. 

    Nu am interese pt ideile exprimate.

    Un autograf de la Simona, Hagi mi-ar placea pt idee :))) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb