Administratorul judiciar al Oltchim a anunţat, astăzi, că preconizează să încheie săptămâna aceasta, după caz, contracte de vânzare de active cu Chimcomplex, Dynamic Selling Group şi White Tiger Wealth Management, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.
Compania a anunţat: "În contextul procedurii competitive de vânzare a activelor Societăţii lansată de Oltchim S.A. la sfârşitul anului trecut în vederea vânzării unui număr de nouă pachete deţinute de Societate în cadrul fazei de reorganizare a procedurii de insolvenţă al cărei obiect este Societatea, în contextul selecţiei preliminare derulată de către Societate cu privire la cei nouă ofertanţi care au depus oferte angajante în cadrul Procesului de Vânzare, Oltchim a încheiat şi preconizează să încheie săptămâna aceasta, după caz, contracte de vânzare de active după cum urmează:
(1) Cu Chimcomplex S.A. Borzeşti, cu privire la pachetele de active nr. 1-5 şi parţial 7;
(2) Cu Dynamic Selling Group S.R.L., cu privire la pachetul de active nr. 6;
(3) Cu White Tiger Wealth Management Ltd, cu privire la pachetele de active nr. 1, 3-5, 7, 8 şi parţial 9".
În continuare se poartă discuţii cu alţi ofertanţi, conform raportului companiei.
Finalizarea tranzacţiilor în baza acestor contracte este supusă anumitor condiţii care trebuie îndeplinite, printre care se numără aprobarea finală de către adunarea generală a creditorilor Societăţii, acest organism finalizând selecţia ofertanţilor câştigători, a mai anunţat administratorul judiciar.
Societatea va continua să informeze piaţa cu privire la Procesul de Vânzare în conformitate cu reglementările aplicabile până la finalizarea acestuia, care se anticipează a avea loc în prima parte a anului 2018.
Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.
În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active. Decizia de schimbare a metodei de privatizare a venit în contextul în care Comisia Europeană a lansat, în aprilie 2016, o investigaţie privind un posibil ajutor de stat pentru "Oltchim" şi a transmis că opinează că procesul de vânzare, aşa cum figura în planul de reorganizare, va conduce la o continuitate economică între Oltchim SA şi un posibil cumpărător al Oltchim SPV (o societate fără datorii, 100% deţinută de Oltchim SA şi destinată a fi vândută unui investitor).
1. fără titlu
(mesaj trimis de Dan în data de 18.10.2017, 10:13)
Din articol, reiese o suprapunere a pachetelor de active. Mai precis, Chimcomplex cumpara pachetele 1-5 care sunt cumparate si de White Tiger, selectiv.
Daca ar fi fost o oferta preliminara, era mai logic. Dar asa, scrie ca se vor incheia deja contractele pe respectivele pachete.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.10.2017, 10:35)
Iar unele active sunt cumparate "partial"!???
Cu suprapuneri si parti din active nu pare ca sunt seriosi!
Sa fi spus ca cei trei sunt interesati in cumparare pe activele cutare si cutare era altceva!
De ce nu se arata cu cine s-au incheiat deja contracte de vanzare?
2. Operationalitate
(mesaj trimis de Trader în data de 18.10.2017, 10:58)
Daca aceste active nu sunt mentinute operational, functionabile, toata operatiunea este vax albina crema gladis
3. fără titlu
(mesaj trimis de Gabriel în data de 18.10.2017, 13:28)
Si acționarii minoritari ? Noi cu cine votam ?
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.10.2017, 13:33)
Oltchim a fost cineva cand toate activele erau intro singura societate!
Divizat Oltchimul va functiona greu si de castigat va avea numai concurenta!
Doar din cauza actionarului majoritar care n-a stiut sa managerieze aceasta perla a chimiei romanesti ...
5. fără titlu
(mesaj trimis de NC în data de 18.10.2017, 20:39)
Din modul in care este formulat anuntul nu pot sa constat decat ca administratorul juduiciar si cei din preajma domniei sale nu dau nici doi bani pe capacitatea noastra de intelegere. Regretabil si sfidator !
5.1. investigatia UE din 2016 a fost pretext (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de The Brute în data de 18.10.2017, 21:10)
astfel incat concernul Sa nu fie vandur ca SHARE deal ci pentru a-l valorifica ca ASSET deal, valoarea fiind astfel enorm redusa.La fel ca SI investigatia din 2009 ea nu isi are rostul fiindca a pierderile au fost supraevaluate cu 980 milioane prin evidentierea unui capital social de 1 miliard RON...