DUPĂ SOLICITAREA UNUI MINORITAR: Acţionarii THR Marea Neagră nu vor evaluarea activelor

M.G.
Piaţa de Capital / 23 octombrie 2019

Acţionarii THR Marea Neagră nu vor evaluarea activelor

Aceştia au aprobat însă un program de răscumpărare pentru 1% din capitalul social al EFO

Acţionarii THR Marea Neagră (EFO) au respins solicitarea Salink Limited, minoritar la societatea de servicii turistice din Constanţa, ce avea în vedere "numirea unui evaluator independent care să efectueze o evaluare a activelor companiei şi publicarea raportului de evaluare pe website-ul societăţii", se arată într-un comunicat al emitentului remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Nu este prima dată când acţionarii resping o astfel de solicitare a Salink Limited, companie înregistrată în Nicosia, Cipru, ce are 5,1% din societatea hotelieră. La finalul anului trecut, acţionarul a cerut completarea ordinii de zi a adunării din 19 decembrie 2018 cu un punct identic precum cel de acum. Atunci, acţionarii THR Marea Neagră au respins solicitarea cu un număr de 487,81 milioane de voturi valabil exprimate, reprezentând 84,25% din capitalul social al companiei.

Acţionarul minoritar motiva solicitarea de anul anterior spunând că "evaluarea independentă a activelor va ajuta la scoaterea în evidenţă a bazei de active" şi că publicarea raportului avea să aducă "o creştere a valorii de piaţă a companiei". Solicitarea era semnată de Socrates Solomides, fost angajat al băncii centrale din Cipru şi actual director al Salink Ltd, al cărui nume este menţionat şi în investigaţia internaţională Paradise Papers ca director al unei societăţi cu investiţii extinse în Rusia.

Solicitarea din acest an a venit după ce, în primele şase luni ale anului, societatea a continuat strategia de dezvoltare/restructurare a afacerii prin vânzarea unor active din patrimoniul societăţii ce au adus venituri de 7,51 milioane de lei. De pe urma acestor intrări suplimentare din vânzarea activelor, compania şi-a redus pierderea netă a exerciţiului cu 53,33%, de la 8,82 milioane de lei, la finele primelor şase luni din anul anterior, la 4,7 milioane de lei.

Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră avea, la 30 iunie 2019, active totale în valoare de 272,26 milioane de lei, cu 3,11% mai mari decât cele de la 31 decembrie 2018, din care "active clasificate ca deţinute pentru vânzare" în valoare de 35,61 milioane de lei. În primele şase luni din acest an, compania hotelieră a vândut următoarele active din patrimoniu pentru suma de 7,51 milioane de lei: Agenţia de Voiaj CFR (clădire) din Venus; Hotel Ancora (clădire) din Eforie Sud; Complex Claudia (clădire şi teren) din Venus; Teren în suprafaţă de 525 mp în Sat Vacanţă Dunărea din Saturn; Grădina Rapsodia (clădire şi teren) din Eforie Nord.

Mare parte din activele THR Marea Neagră sunt proprietăţi pe litoral în staţiuni precum Eforie Nord, Eforie Sud, Neptun, Venus şi Saturn. Societatea are o cotă din piaţa turistică locală de 12,8%, potrivit informaţiilor companiei.

Totodată, în adunarea de ieri, acţionarii au aprobat demararea unui program de răscumpărare pentru cel mult 5,789 milioane de acţiuni proprii, echivalentul a maximum 1% din capitalul social al emitentului. Acţiunile răscumpărate ar urma să fie distribuite cu titlu gratuit membrilor Consiliului de Supraveghere, membrilor Directoratului şi angajaţilor societăţii, pentru eficientizarea şi fidelizarea activităţii acestora, în cadrul unui program "Stock Option Plan".

Titlurile vor fi achiziţionate la preţul pieţei, dar fără a depăşi 0,15 lei/acţiune, cotaţie cu 22% peste cea de închidere din şedinţa de ieri, de 0,123 lei.

Plata acţiunilor răscumpărate urmează să se facă din rezervele disponibile (cu excepţia celor legale) înscrise în situaţiile financiare ale anului 2018.

Societatea este controlată de SIF Transilvania (SIF3), ce are o deţinere de 77,71%, iar începând cu noiembrie 2017, THR Marea Neagră este administrată de un Consiliu de Supraveghere format din trei membri, respectiv Mielu Dobrin - preşedinte -, Dragoş Călin şi Dănuţ Florin Buzatu.

Compania are o valoare de piaţă la BVB de circa 69,47 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb