Acţiunile americane au scăzut ieri, indicele Dow Jones înregistrând un declin de aproape 1.000 de puncte, pe măsură ce investitorii au digerat ultimele comentarii ale preşedintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, ce a indicat creşteri mai mari de dobândă, în viitorul apropiat, conform Business Insider.
"Aş spune că o creştere de 50 de puncte de bază este pe masă pentru reuniunea din mai", a spus Powell joi la o dezbatere a Fondului Monetar Internaţional. Aprecierea preşedintelui Fed-ului vine în condiţiile în care banca centrală a Statelor Unite a început să lupte cu inflaţia, ce se află la maximele ultimilor 40 de ani.
Menţionarea de către Powell a unei creşteri cu 50 de puncte de bază a dobânzii-cheie la următoarea şedinţă a Fed-ului i-a făcut pe unii analişti să înainteze ideea unor creşteri de 75 de puncte de bază. "75 de puncte de bază este noul 25 de puncte", a scris vineri Bank of America într-o notă, argumentând că un şoc din zona dobânzilor este probabil.
La nivel săptămânal, Dow Jones a coborât cu 1,85%, S&P 500 a scăzut cu 2,7%, iar Nasdaq s-a depreciat cu 3,8%. Dow Jones a marcat al patrulea declin săptămânal consecutiv, în timp ce S&P 500 şi Nasdaq 100 au înregistrat a treia scădere săptămânală la rând, conform Business Insider.
Pe de altă parte, în ciuda sentimentului "bearish" din piaţă, profiturile corporaţiilor pentri primul trimestru continuă să depăşească estimările analiştilor. Conform datelor Fundstrat, dintre cele 95 de companii care şi-au publicat situaţiile financiare până în prezent, echivalentul a 10% din S&P 500, rezultatele depăşesc mediana estimărilor cu 6%. Estimările privind veniturile sunt depăşite de raportări cu 3%, peste mediană.
Criptomonedele continuă să aibă o mişcare laterală, Bitcoin fiind pe termen lung în zona "bear", potrivit Business Insider.
Ucraina a anunţat ieri că impune limite în ceea ce priveşte achiziţiile de Bitcoin, pentru a se proteja împotriva ieşirii din ţară a capitalului, pe măsură ce războiul Rusiei împotriva ţării intră în a treia lună. Banca Naţională a Ucrainei a interzis achiziţiile de Bitcoin cu grivne şi a plafonat achiziţiile în monede străine la 3.300 de dolari pe lună, mai scris sursa menţionată.
Petrolul a scăzut, sortimentul West Texas Intermediate având un declin de 1,92%, până la 101,8 dolari pe baril. Ţiţeiul Brent, referinţa internaţională a petrolului, a coborât cu 1,85%, până la 106,33 dolari, conform Business Insider.
1. Deci asta știu
(mesaj trimis de Sugetio în data de 23.04.2022, 13:26)
Deci asta știu bancherii sa facă, să trăiască din dobânzi, în timp ce poporul moare de foame și suportă inflații uriașe.
1.1. Comentariu eliminat conform regulamentului (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Redacţia în data de 23.04.2022, 13:53)
...
1.2. E preludiul (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Credinciosul în data de 23.04.2022, 14:09)
Daca Rusia ocupa Dombasul,,sa vezi scaderi atunci ca se rupe .onopolul dolarului pt tranzactii cu petrol,si atunci tiparnita nu mai ajuta!
1.3. Probabil se va întâmpla (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de Anonim în data de 23.04.2022, 16:40)
Probabil se va întâmpla
Primii care îl vor lua la șuturi in cur pe Biden sunt americanii - cei mai afectați de mizeria globală mondială care înfometează populația.