DUPĂ UN PROFIT TRIMESTRIAL PESTE AŞTEPTĂRI  Acţiunile Credit Agricole au crescut cu până la 9%

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 august 2011

Profitul Credit Agricole a scăzut cu 11%, sub estimările analiştilor, în trimestrul al doilea, la 339 milioane de euro, rezultat care a urcat ieri acţiunile băncii, a doua ca mărime din Franţa în funcţie de active, cu până la 9,1%. Analiştii anticipau un profit net de 187 milioane de euro.

Directorul general al băncii, Jean-Paul Chifflet, a reiterat obiectivul unui profit net anual de 6-7 miliarde de euro în 2014, bazat pe redresarea operaţiunilor internaţionale de retail bancar.

Acţiunile Credit Agricole au scăzut în această lună cu 35% la bursa din Paris, după ce criza datoriilor suverane declanşată în Grecia în urmă cu mai mult de un an a început să pună în pericol Italia, unde banca are circa 960 de sucursale, precum şi Franţa, unde indicele bursier CAC 40 a pierdut până la 21%.

Titlurile Credit Agricole au înregistrat ieri cea mai mare creştere din peste un an, iar la 10:18 a.m., ora Parisului, erau în urcare cu 6,1%, la 6,59 euro pe unitate, conferind băncii o capitalizare de piaţă de 16,5 miliarde euro.

Credit Agricole a cheltuit în 2006 circa 2,2 miliarde de euro pentru o participaţie de control la Emporiki Bank of Greece, prezentă şi în România.

Banca franceză deţine o participaţie de 96% la Emporiki Bank, iar pe 9 august a obţinut acordul autorităţii elene de reglementare a pieţei de capital pentru a cumpăra alte acţiuni, la preţul de 1,76 euro pe unitate.

Pierderile Emporiki au crescut în trimestrul al doilea de la 346 milioane euro în urmă cu un an la 451 milioane euro, a anunţat luna trecută banca elenă.

Credit Agricole a revizuit în scădere, în trimestrul al doilea, restul de active intangibile, în valoare de 359 milioane euro, legate de Emporiki.

Banca a revizuit în scădere şi portofoliul de obligaţiuni suverane elene, cu 202 milioane euro, înainte de impozitare.

BNP Paribas, cea mai mare bancă din Franţa, a revizuit în sens negativ, la începutul lunii august, obligaţiunile elene deţinute, cu 534 milioane euro, în aceeaşi zi în care a raportat o creştere de 1,1% a profitului net în trimestrul al doilea, potrivit Mediafax.

Spre deosebire de Credit Agricole şi Societe Generale, a treia mare bancă franceză, BNP Paribas nu operează o reţea bancară în Grecia.

Credit Agricole nu are de gând să vândă Emporiki Bank

Credit Agricole SA nu are de gând să-şi vândă pachetul de acţiuni pe care îl deţine la banca greacă Emporiki Bank (prezentă şi în România), a declarat ieri directorul general de la Credit Agricole, Jean-Paul Chifflet. Jean-Paul Chifflet a precizat că se aşteaptă ca Emporiki Bank să revină pe profit în 2013-2014.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb