DYSON - aspiratorul fără sac, acum şi în ţara noastră

Adelina Dabu
Ziarul BURSA #Companii / 1 octombrie 2012

DYSON - aspiratorul fără sac, acum şi în ţara noastră

Lider mondial în electrocasnice, "Dyson", cunos­cută în special pentru aspiratoarele care nu necesită schimbarea filtrului, a intrat de săptămâna trecută pe piaţa locală.

Compania britanică a fost fondată în 1992 de către Sir James Dyson care şi-a dorit să aducă pe piaţă un aspirator care să nu îşi piardă puterea de aspirare, aşa cum se întâmpla cu aspiratoarele clasice.

După ce a eşuat în a-i convinge pe ceilalţi producători de viabilitatea ideii unui aspirator fără sac, James Dyson a creat, în atelierul din spatele casei, 5127 de prototipuri din care a rezultat primul aspirator "Dyson", revoluţionarul DC01.

Produsele "Dyson" pun mare preţ pe inovaţie pentru a rezolva problemele consumatorilor. Anul trecut, compania britanică a angajat 750 de ingineri pentru dezvoltarea de noi produse şi rafinarea celor existente. Rezultatele cercetării s-au materializat, numai în 2011, în depunerea a 5000 de patente, "Dyson" fiind întrecută, în Anglia, numai de Rolls Royce.

În portofoliul de produse prezente acum şi în ţara noastră, în reţelele de magazine electro-retail şi online, se află aspiratoarele fără sac, inclusiv destinate celor cu nevoi speciale (alergii şi astm) sau posesorilor de animale, ventilatoare şi aeroterme fără elice, bazate pe efectul Coandă, şi uscătoare de mâini care usucă în doar 10 secunde.

Făcând referire la aspiratoare şi ventilatoare, Teo Păduraru, antreprenor şi actualmente unicul distribuitor al produselor "Dyson" în ţara noastră, a declarat: "Ambele linii de produse sunt cele mai avansate din punct de vedere tehnologic din lume - calitatea este impecabilă, materialele şi tehnologiile < Dyson > utilizate erau până în prezent de domeniul science-fiction, iar garanţia de cinci ani pentru aspiratoare atestă un nivel al serviciului pentru clienţi fără precedent în istoria acestui tip de produse".

Aşteptările antreprenorului de la piaţa locală sunt, pentru început moderate. În timp ce 3 din 4 britanici sunt posesorii unui aspirator "Dyson", nu mulţi dintre români au auzit de această marcă. "Realizăm că nu toţi românii şi-l permit, dar calitatea îl poate recomanda ca o investiţie pe termen lung", ne-a spus domnia sa.

Calitatea produsului a fost confirmată şi de E.S. Martin Harris, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irla­ndei de Nord la Bucureşti, care a şi organizat, la reşedinţa domniei sale, evenimentul de lansare.

Produsele "Dyson" sunt comercializate în peste 50 ţări, compania numărând 3100 de angajaţi şi înregistrând o cifră de afaceri de 1 miliard lire sterline (2011).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb