Dyson dezvăluie noi informaţii despre viitorul roboţilor de uz casnic

V.R.
Companii #IT / 25 mai 2022

Dyson dezvăluie noi informaţii despre viitorul roboţilor de uz casnic

Compania vrea să creeze cel mai mare şi mai avansat centru de robotică din Marea Britanie

Compania Dyson a dezvăluit ieri, în cadrul Conferinţei Internaţionale de Robotică şi Automatizare (ICRA) desfăşurată în Philadelphia, noi informaţii despre viitorul roboţilor de uz casnic, pe măsură ce îşi propune să atragă specialişti în domeniul roboticii care să se alăture echipei aflate în continuă creştere, potrivit unui comunicat de presă.

În cadrul evenimentului, Dyson a oferit detalii suplimentare cu privire la obiectivele sale în sfera roboticii avansate şi a scos la lumină faptul că accelerează procesul de dezvoltare a unui dispozitiv autonom, capabil să îndeplinească treburile casnice, precum şi alte sarcini. Un videoclip care a fost lansat şi pe reţelele sociale surprinde cele mai recente evoluţii ale companiei în proiectarea unei perechi de mâini robotizate, care apucă obiecte, aspect ce indică faptul că Dyson merge mai departe de aspiratoarele robot de podea. Activitatea confidenţială de cercetare şi dezvoltare de la aerodromul Hullavington din Wiltshire este condusă de inginerul şef al Dyson, Jake Dyson.

Compania Dyson se află la jumătatea celei mai mari campanii de recrutare de ingineri din istoria sa. Un număr de 2.000 de persoane s-au alăturat companiei de tehnologie în acest an, dintre care 50% sunt ingineri, oameni de ştiinţă şi programatori. Dyson îşi intensifică ambiţiile în sfera roboticii, recrutând 250 de ingineri în domeniu, din diverse arii, inclusiv viziunea computerizată, machine learning, senzori şi mecatronică, intenţionând să angajeze încă 700 de specialişti în domeniul roboticii în următorii cinci ani. Scopul principal este acela de a crea cel mai mare şi mai avansat centru de robotică din Marea Britanie, la aerodromul Hullavington, şi de a aduce tehnologia în locuinţele oamenilor până la sfârşitul deceniului.

Noii recruţi îşi vor desfăşura activitatea la aerodromul Hullavington din Wiltshire, un nou laborator din Londra aflat în apropiere de Dyson Robotics Lab de la Imperial College, precum şi în Singapore, la sediul global al Dyson.

În ultimele şase luni, Dyson a reamenajat în secret unul dintre principalele hangare de aeronave de la aerodromul Hullavington, pentru a putea găzdui 250 de specialişti în robotică. Cea mai recentă activitate în sfera roboticii reprezintă următoarea etapă a planului de investiţii de 2,75 miliarde de lire sterline al companiei Dyson în noi tehnologii, produse şi unităţi administrative, din care 600 de milioane de lire sterline urmează să fie cheltuite anul acesta.

Jake Dyson, inginer-şef al Dyson, spune: "Dyson a angajat primul specialist în robotică în urmă cu 20 de ani, iar anul acesta căutăm încă 250 de experţi pentru echipa noastră. Acesta este un «pariu mare» pe care îl facem pe viitoarea tehnologie în sfera roboticii ce va stimula cercetarea la nivelul întregii companii, în domenii precum inginerie mecanică, sisteme de viziune, machine learning şi stocarea energiei. Avem nevoie de cei mai buni oameni din lume care să ni se alăture.

Până acum, roboţii Dyson au constat în aspiratoare de podea - primul dintre acestea, modelul DC06, fiind proiectat acum 20 de ani. Oferind o privire detaliată asupra noilor cercetări în manevrare, machine learning, percepţia vizuală şi controlul conform, videoclipul lansat de Dyson oferă lumii o primă imagine asupra celei mai recente activităţi în domeniu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb