Dyson investeşte jumătate de miliard de lire sterline pentru noi inovaţii tehnologice pentru îngrijirea părului

G.D.
Companii / 27 octombrie 2022

Dyson investeşte jumătate de miliard de lire sterline pentru noi inovaţii tehnologice pentru îngrijirea părului

Compania Dyson a anunţat că investeşte jumătate de miliard de lire sterline pentru a-şi extinde şi accelera cercetarea şi dezvoltarea tehnologică în ceea ce priveşte portofoliul său de produse de îngrijire a părului, plănuind să lanseze 20 de noi produse de beauty în următorii patru ani. Investiţia va viza deschiderea de noi laboratoare de cercetare, atât pentru a facilita înţelegerea mai bună a diferitelor tipuri de păr şi a deteriorării acestora, cât şi pentru a stimula progresul tehnologic în materie de produse de îngrijire a părului, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, pe lângă această investiţie, Dyson a publicat şi rezultatele celui mai cuprinzător studiu efectuat de companie până acum privind îngrijirea părului, în care investighează diferitele tipuri de păr, obiceiurile de coafare ale oamenilor şi percepţiile acestora asupra sănătăţii părului. Cercetarea s-a derulat pe 23 de pieţe şi a avut drept respondenţi un număr de 23.000 de oameni, permiţând inginerilor Dyson să dobândească o înţelegere mai profundă asupra îngrijirii părului.

Înţelegerea utilizatorilor este o componentă esenţială a procesului de concepere a designului de produs în cadrul Dyson, susţinută de ştiinţă şi cercetări în domeniu.

Potrivit studiului Dyson, 7 din 10 respondenţi spun că părul lor este deteriorat şi prezintă mătreaţă, iar căderea părului şi părul cărunt sunt preocupări principale. Cu toate acestea, 67% dintre respondenţi menţionează că părul lor este sănătos, în ciuda faptului că este deteriorat.

Studiul mai arată percepţia oamenilor asupra aspectului sănătos al părului, un procent de 36% descriind părul sănătos ca fiind strălucitor, neted (29%) şi atribuindu-l unui scalp sănătos (26%), subliniază sursa citată.

"Mătreaţa, căderea părului şi firele albe nu sunt forme de deteriorare, ci probleme ale scalpului şi ale creşterii părului. Deteriorarea acestuia se referă la degradarea cuticulei şi a cortexului părului, ceea ce poate duce la păr cu aspect electrizat, lipsit de strălucire sau cu tendinţă de rupere. Cel mai bun mod de a obţine un păr sănătos este prevenirea şi reducerea la minimum a expunerii la cauzele de deteriorare. Printre acestea se numără expunerea la căldură extremă, care afectează structura firului de păr, devenind astfel mai predispus la rupere şi la despicarea vărfurilor", explică Rob Smith, Dyson Senior Principal Hair Scientist.

În ceea ce priveşte obiceiurile oamenilor de îngrijire a părului, rezultatele studiului global Dyson arată şi că 8 din 10 persoane îşi spală părul în fiecare zi sau o dată la 2 zile. De asemenea, 6 din 10 consumatori şi-au schimbat obiceiurile de coafare acasă, un procent de 17% îşi coafează părul mai puţin şi folosind mai puţine produse pentru păr (9%), iar cel puţin 20% au revenit la rutinele lor de dinainte de pandemie şi acest lucru continuă să evolueze. Cu toate acestea, se observă o continuitate în întreţinerea şi coafarea părului, fixativul de păr, produsele hidratante, potenţiatorii de strălucire şi balsamurile standard fiind folosite de 3-4 ori pe săptămână.

"Cât de des vă spălaţi părul depinde de tipul de păr, de activitatea desfăşurată şi de mediu. Spălarea excesivă poate fi foarte dăunătoare, îndepărtând de pe scalp uleiuri naturale şi lăsând părul uscat. În general, cu cât părul sau scalpul este mai gras, cu atât mai mult poţi lua în considerare să-ţi speli părul mai des. Părul drept îşi poate pierde forma mai uşor din cauza acumulării de uleiuri, în timp ce părul creţ sau ondulat absoarbe uleiurile şi necesită mai puţină spălare. Este important să fii blând cu scalpul şi să foloseşti şampoane potrivite tipului tău de păr. Aveţi grijă să luaţi în considerare, de asemenea, nivelurile de poluare din mediul în care locuiţi, deoarece o combinaţie între aerul poluat şi elemente ultraviolete poate provoca niveluri crescute de deteriorare a părului", adaugă Rob Smith, Dyson Senior Principal Hair Scientist.

În urmă cu şase ani, compania a revoluţionat îngrijirea părului prin lansarea uscătorului de păr Dyson Supersonic - un aparat care utilizează un flux de aer rapid, controlat şi tehnologia de control inteligent al căldurii pentru a usca rapid părul, menţinându-l în acelaşi timp puternic şi sănătos. De atunci, Dyson a dezvoltat o gamă de instrumente de styling concepute pentru a oferi stiluri de coafare pentru toate tipurile de păr, limitând expunerea la daunele provocate de căldura extremă. Performanţa instrumentelor de styling Dyson este rezultatul unui deceniu de cercetare - de la structura părului până la dinamica fluxului de aer - înţelegând în acelaşi timp efectul daunelor termice, mecanice şi chimice asupra părului, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb