Dyson va investi 2,75 miliarde de lire sterline pentru dispozitive conectate care folosesc software pentru a se optimiza

G.D.
Companii / 5 decembrie 2022

Dyson va investi 2,75 miliarde de lire sterline pentru dispozitive conectate care folosesc software pentru a se optimiza

Inginerii din cadrul companiei Dyson lucrează la o nouă generaţie de produse inteligente, conectate şi care îşi optimizează funcţiile, pe măsură ce compania îşi formează o echipă specializată pe software, dezvăluie Jake Dyson, inginer şef Dyson, conform unui comunicat remis redacţiei. Potrivit acestuia, compania de tehnologie - în plin proces de implementare a planului său de investiţii în noi tehnologii de 2,75 miliarde de lire sterline - îşi propune să aducă în centrul viitoarelor produse atât partea de software, cât şi conectivitatea. Jake Dyson explică modul în care progresele în software şi capabilităţile produselor conectate vor face viaţa clienţilor mai uşoară - prin capacitatea de a remedia diferite situaţii, înainte ca utilizatorii dispozitivelor Dyson să observe existenţa acestora.

Potrivit sursei citate, aparatele Dyson sunt din ce în ce mai inteligente, folosind o multitudine de senzori, elemente de electronică, sisteme de control şi straturi de cod software. Acest lucru a fost posibil datorită creşterii de zece ori a numărului dezvoltatorilor de software din 2012 până astăzi în cadrul Dyson, compania continuând angajamentul de a-şi extinde echipa în întreaga lume.

Prin intermediul tehnologiei integrate, dispozitivele Dyson pot face invizibilul, vizibil. Purificatoarele Dyson detectează şi captează poluarea, arătând utilizatorilor date despre calitatea aerului din casele lor, informaţiile privind aerul respirat stând la baza dezvoltării viitoare a produselor. Cel mai recent aspirator Dyson Gen5detect numără şi măsoară particulele microscopice, oferind o evaluare precisă utilizatorului şi indicând zonele de praf şi cu murdărie de pe podea - un salt semnificativ faţă de produsele Dyson de acum 10 ani.

Jake Dyson, inginer şef la Dyson, a declarat: "Software-ul şi ştiinţa datelor au un scop foarte important, acela de a face viaţa oamenilor mai uşoară - avem grijă de produs fără ca utilizatorul să îşi facă griji. Am investit în laboratoarele şi campusurile noastre din Marea Britanie, Singapore, Filipine şi Polonia şi în dezvoltarea echipei de ingineri care lucrează la tehnologii de top secrete, sustenabile şi inteligente, cu o viziune ce se întinde pe următorii 15 ani."

În ultimul deceniu, Dyson şi-a mărit echipa dedicată zonei de software şi conectivitate de peste 10 ori faţă de dimensiunea iniţială din Marea Britanie, Singapore, Malaezia, Filipine, China şi Polonia. Această creştere a expertizei reflectă atenţia pe care Dyson o acordă dezvoltării componentei de inteligenţă a dispozitivelor. Analiştii de date, robotica, electronica şi inginerii de machine learning ai Dyson, alături de zona de software formează o proporţie semnificativă şi în creştere din echipa totală de ingineri a companiei - 45% dintre inginerii aflaţi la început de carieră lucrează la Dyson în echipe dedicate zonei de software, subliniază sursa citată.

Software-ul se referea în trecut la controlul componentelor individuale, dar acum este esenţial pentru fiecare funcţie a tehnologiei Dyson. Software-ul, dezvoltarea de aplicaţii şi cloud, algoritmi, machine learning, inteligenţă artificială, odată ce sunt integrate în produsele Dyson, permit dispozitivelor să aibă funcţii multiple şi avansate, dincolo de mecanică, un domeniu de bază care s-a dezvoltat în ultimii 10 ani în cadrul companiei. Tot ce puteai face cu primul aspirator Dyson era să porneşti motorul. Acum, aspiratoarele Dyson pot afişa date despre durata de viaţă a bateriei şi îşi ajustează consumul de energie în funcţie de tipul de podea, datorită unei multitudini de senzori, componente hardware şi software integrate.

Roland Krueger, Chief Executive Officer al Dyson, a declarat: "Dyson se află în plină implementare a planului său de investiţii de 2,75 miliarde de lire sterline pe cinci ani, care acoperă Marea Britanie, Singapore, Asia, Europa şi Americile. În noiembrie 2020, am anunţat că investim în noi tehnologii precum stocarea energiei, robotica, machine learning şi comerţul electronic. Acum ne îndeplinim promisiunea. Aceste investiţii vor pune bazele extinderii categoriilor noastre de produse şi a creării de domenii complet noi de dispozitive pentru Dyson. Dorinţa noastră de a ne îndrepta către digitalizare, cu accent pe dezvoltarea abilităţilor software în întreaga companie, este un element esenţial al acestor investiţii şi va fi extrem de importantă pentru a scrie un nou capitol pentru Dyson".

Dyson se află în plină implementare a planului său de investiţii pe cinci ani de 2,75 miliarde de lire sterline în noile tehnologii, intenţionând să îşi dubleze portofoliul de produse până în 2025, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb