Eaton extinde colaborarea cu Microsoft pentru tehnologia UPS care interacţionează cu reţeaua

G.D.
Companii / 21 iunie 2022

Eaton extinde colaborarea cu Microsoft pentru tehnologia UPS care interacţionează cu reţeaua

Eaton, compania de gestionare inteligentă a energiei electrice, a anunţat astăzi că îşi va extinde colaborarea cu Microsoft, pentru a accelera aplicaţiile tehnologiei sale de sisteme de alimentare neîntreruptibilă (UPS), EnergyAware, în segmente cheie din întreaga lume, conform unui comunicat remis redacţiei. Extinderea face parte dintr-un nou cadru strategic dintre Eaton şi Microsoft, menit să gestioneze dezvoltări majore din industrie, inclusiv transformarea digitală, sustenabilitatea şi tranziţia energetică.

Potrivit sursei citate, un element cheie al contractului cadru strategic este includerea tehnologiei Eaton EnergyAware UPS în proiectele Microsoft. Funcţia principală a unui UPS este asigurarea protecţiei cu alimentare de rezervă pentru aplicaţii şi facilităţi critice şi protejarea acestora asupra întreruperilor din reţea sau problemelor legate de calitatea energiei. Printr-o strânsă colaborare pe parcursul mai multor ani, Eaton şi Microsoft au adăugat capabilităţi digitale tehnologiei UPS, ceea ce permite utilizarea acesteia ca resursă distribuită de energie (RDE), pentru sprijinirea reţelelor cu niveluri ridicate de generare a energiei regenerabile variabile.

Aceasta va permite unei noi generaţii de centre de date "care interacţionează cu reţeaua", inclusiv cele operate de Microsoft, să sprijine operatorii de reţea prin furnizarea unor servicii de flexibilitate critică. Includerea flexibilităţii în reţea reprezintă o oportunitate pentru centrele de date să valorifice activele insuficient utilizate, de exemplu, prin asigurarea stocării energiei şi furnizarea serviciilor de răspuns rapid la frecvenţă ridicată de care operatorii de reţea vor avea nevoie din ce în ce mai mult, pe măsură ce capacitatea regenerabilă creşte, iar reţeaua pierde inerţia asociată generării pe bază de combustibili fosili, subliniază sursa citată.

Discutând despre importanţa acestui aspect, Craig McDonnell, vicepreşedinte şi director general al diviziei de Tranziţie energetică şi digitalizare de la Eaton, a declarat: "O tehnologie UPS care interacţionează cu reţeaua contribuie la decarbonizarea energiei la nivelul reţelei, ceea ce înseamnă că sustenabilitatea sa generează beneficii ce se extind dincolo de centrul de date. Aceasta schimbă regulile jocului din punctul de vedere al gestionării energiei în profilul general al impactului asupra mediului al centrelor de date."

"Un centru de date care interacţionează cu reţeaua este acela în care sistemul său electric extins funcţionează nu numai pentru a proteja datele şi aplicaţiile IT ale utilizatorului, ci şi pentru a oferi servicii electrice valoroase operatorului sistemului de transport al energiei electrice şi reţelei. Aceste servicii auxiliare vor fi din ce în ce mai importante pentru a sprijini reţeaua să facă faţă nivelurilor ridicate de energie regenerabilă variabilă", a declarat Sean James, directorul departamentului de Cercetare pentru centrele de date de la Microsoft, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb