Echipa lui Trump renunţă la încercarea de a anula, în instanţă, peste 680.000 de voturi din Pennsylvania

J.P.
Internaţional / 16 noiembrie 2020

Echipa lui Trump renunţă la încercarea de a anula, în instanţă, peste 680.000 de voturi din Pennsylvania

Echipa de campanie a lui Donald Trump a renunţat la o parte centrală a contestaţiei sale la în ce priveşte alegerile prezidenţiale din Pennsylvania, acolo unde democratul Joe Biden a câştigat decisiv, la o diferenţă de aproximativ 70.000 de voturi, relatează The Guardian, citat de Digi24.

Înainte de una dintre înfăţişările din instanţă în ce priveşte această contestaţie, programată pentru marţi, echipa lui Trump a renunţat la acuzaţia conform căreia 682.479 de voturi prin corespondenţă au fost procesate ilegal fără ca reprezentanţii săi să fie de faţă.

Avocaţii republicanilor au recunoscut, însă, într-un alt proces, că au avut observatori certificaţi care au asistat la procesarea voturilor prin corespondenţă în Philadelphia. Guvernatorul statului Pennsylvania, Tom Wolf, a declarat că au existat observatori de la toate partidele pe parcursul întregului proces şi că "orice altă acuzaţie în ce priveşte această chestiune este o minciună".

Conform noii forme a contestaţiei, republicanii acuză acum doar că votanţii lor au fost "trataţi nefavorabil", prin comparaţie cu cei ai democraţilor.

Donald Trump şi echipa sa de campanie se străduiesc să amâne procesul de certificare cât mai mult posibil pentru a îl bloca şi a nu permite ca statul Pennsylvania, unul dintre cele mai importante în aritmetica electorală, să trimită electori în Colegiul Electoral. Alte contestaţii ale lui Trump au fost deja respinse de instanţe din Pennsylvania.

Republicanii se străduiesc de la anunţarea rezultatelor să convingă instanţele de judecată să anuleze buletine de vot pe baza unor tehnicalităţi procedurale - lipsa plicurilor adiţionale sau necompletarea unor date şi pe plicul exterior.

Peste 2.6 milioane de voturi au fost exprimate prin sistemul de vot prin corespondenţă în Pennsylvania, însă niciun oficial electoral federal sau de stat, instituţie sau procuror nu a raportat vreo problemă sau fraudă în ce le priveşte.

Joe Biden va deveni al 46-lea preşedinte al Statelor Unite, conform proiecţiilor anunţate de mai multe canale media făcute după calcularea voturilor obţinute de candidatul democrat în mai multe state esenţiale, printre care Pennsylvania, Arizona şi Georgia.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Trump da in spate.

    ok, e alegerea lui.  

    E un om liber si el si daca decida sa nu mai fie presedinte in al doilea mandat , atunci nu va mai fi.  

    Totusi circumstanta situationala in timp e creata sa aiba un al doilea mandat.  

    E decizia lui, ca om liber, ce doreste sa faca.  

    Pana acum vad doar decizii care arata ca se retrage intr-un mod onorabil , fara sa lase impresia publica ca a plecat intr-un mod ce frizeaza dezertarea de la cauza pentru care a luptat.  

    Trebuie sa stie ca daca pleaca, e plecat de tot. In 2024 nu va castiga nici un mandat. Si niciodata dupa aceea. Dar in acelasi timp avantajul (pe plan personal) e ca nu i se mai aplica finalitatea din 14 Martie 2022. Adica el isi vede de viata.  

    Eu personal mi-as fi dorit sa il vad luptand - desi pare nebun si excentric, el e ultimul stalp valabil impotriva valului de schimbari neomarxiste care se pregateste sa invadeze SUA (dupa ce a cotropit vestul Europei si sta sa se reverse si peste Europa centrala si de Est).  

     

    Nu pot (si nimeni nu poate) sa il acuz de o alegere de retragere (chiar si cu armele ridicate).  

    E alegerea lui de om liber, de persoana cu liber arbitru.  

     

    Eu o sa i-o respect. E necesara o alegere fundamentala : ce prevaleaza ? Planul personal al vietii sau planul profesional-public al vietii ? E o alegere importanta in viata oricarui om. Si indiferent de alegere, e o alegere valabila - nu exista versiune buna sau proasta. Exista doar conceptul de "alegere".  

    1. Pennsylvania era cheia situatiei.

      Daca da in spate din Pennsylvania, inseamna ca da in spate de tot.  

      "E alegerea lui de om liber, de persoana cu liber arbitru.

      Eu o sa i-o respect." 

      asta inseamna ca nu o sa existe ins ertii situationale care sa modifice sub o forma sau alta evolutia evenimentelor.  

      p.s. dar concomitent Biden sa se pregateasca pentru evenimentul subit din 14 Martie 2022. Cineva trebuie sa fie subiect al situatiei.  

      14 Martie 2022. Scuzati,dar afirmatia pare extrasa din vreun horoscop.

    Big sore looser!

    1. nu, e doar un om furat, atat.

    Big crying baby, drama queen Trump.!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb