Echipe româneşti în top 100 mondial WiDS Datathon by Stanford University

Comunicate de presă / 10 martie 2022

Echipe româneşti în top 100 mondial WiDS Datathon by Stanford University

Primele trei echipe româneşti participante la concursul international în domeniul "data science" WiDS DATATHON, organizat de Think Thank 360 sub egida Stanford University SUA, s-au clasat în top 100 mondial, din peste 800 de echipe participante, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei. Concursul WiDS Datathon a fost o premieră în România, reunind participanţi din mediul antreprenorial, academic, guvernametal şi industrie şi a adus în prim plan echipe româneşti care au concurat cu profesionişti internaţionali pentru a-si perfecţiona abilităţile în domeniul ştiinţei datelor. Tema propusă în acest an a fost schimbări climatice şi energie verde, participanţii fiind provocaţi să construiască modele inovative de eficienţă energetică a clădirilor în baza analizei seturilor de date puse la dispoziţie de organizatori.

Remus Racolţa, Data & Analytics Manager @ ING Tech , sublinia că: "Implicarea în iniţiativa WiDS, în calitate de mentor, mi-a adus satisfacţii, în primul rând, pentru că am putut contribui la dezvoltarea şi vizibilitatea ştiinţei datelor, un domeniu cheie pentru dezvoltarea sustenabilă a României. Cred în continuarea eforturilor în această direcţie şi în România ca viitor pol de cunoaştere în data science".

Din totalul de 829 de echipe la nivel mondial, echipele româneşti câştigătoare s-au clasat după cum urmează:

PREMIUL I (nr. 36 mondial)

Echipa AVERESCU: Elena Paraschiv, Alexandru Stanciu, Andreea Dinu, Ovidiu Bica

PREMIUL II (37 mondial)

Echipa AI_Cluj: Anca Goron, Anca Marginean, Vanessa Mercea, Diana Panisoara

PREMIUL III (79 mondial)

Echipa ROSPIN Data Team: Andrada Preda, Stefania Cantaragiu, David Rusen, Dragos Ilinca

Conform comunicatului, premierea echipelor româneşti a avut loc la sediul instituţiei reprezentate de echipa câştigătoare - Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare în Informatică- ICI Bucureşti. "Participarea la WiDS Datathon, organizată de Stanford University, a fost o provocare, dar şi o bună oportunitate de a experimenta optimizări ale modelelor care au la baza stiinta datelor si de a îmbunătăţi soluţiile propuse. De asemenea, acest concurs a fost un prilej a ne ambiţiona si demonstra, chiar şi la nivel international, faptul că avem competenţe importante într-un domeniu de mare noutate în România", a declarat echipa AVERESCU.

"Numărându-ne printre puţinele echipe din concurs cu componenţă strict feminină şi pentru prima dată în aceasta formulă, echipa AI Cluj, clasată pe locul 37 mondial, a dovedit că se poate şi a depus eforturi pentru a avea rezultate cât mai bune. A fost o experienţă fantastică, ce ne-a dat şansa să măsurăm pulsul în lumea ştiinţei datelor la nivel internaţional şi cu siguranţă vom continua munca depusă. Ne bucurăm că am avut oportunitatea de a participa la această competiţie. Experienţa a fost una cu totul nouă, plină de provocări şi de descoperiri interesante", a fost mesajul echipei AI_Cluj.

La rândul său, echipa studenţilor de la ROSPIN (Romanian Space Initiative) a vorbit despre WiDS DATATHON ca reprezentând "lansarea în industria data science şi confirmarea ca drumul început este cel corect".

Premiile oferite echipelor constau în:

- O vacanţă în Skiathos, BMW test drive de 1 zi, asigurare anuală de călătorie de la UNIQA Asigurări, abonament anual Premium Regina Maria pentru fiecare membru al echipei clasate pe prima pozitie

- Military Set (AFT Sibiu), Voucher Adara Spa & Lotus Cosmetics, asigurare anuală de călătorie de la UNIQA Asigurări, abonament anual Premium Regina Maria pentru participanţii de pe locul II.

- InnovX-BCR Backpacks Set, asigurare anuală de călătorie de la UNIQA Asigurări, Military Set (AFT Sibiu), abonament anual Premium Regina Maria, voucher Adara Spa & Lotus Cosmetics pentru echipa de pe locul III.

Think Thank 360 şi cele trei echipe câştigătoare alături de partenerii academici ai WiDS Datathon din acest an, Academia de Studii Economice Bucureşti şi Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" Sibiu şi ICI Bucureşti, vor pune bazele unui nucleu de cercetare avansată în domeniul ştiinţei datelor în România si vor colabora la proiecte de interes naţional în domeniul data science.

"Parteneriatul public-privat, academic şi guvernamental reprezintă cheia dezvoltării domeniului data science în România şi suntem convinşi că împreună vom reuşi să poziţionăm ţara noastră pe harta lumii în domeniul ştiinţei datelor. Concursul WiDS Datahon din acest an ne-a arătat încă o data potenţialul imens pe care România îl are în acest domeniu", a concluzionat Mariana Ungureanu, preşedinte Think Thank 360.

Ziarul BURSA a fost partener media al evenimentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb