Economia americană a recuperat mare parte din locurile de muncă pierdute după recesiune

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 iunie 2004

Angajatorii americani au creat, în luna mai, 248.000 de locuri de muncă, îndeosebi în sectorul industrial, cifră care arată, potrivit datelor Bloomberg, că cea mai mare economie a lumii a recuperat mare parte din posturile pierdute în urma recesiunii ce a lovit SUA în martie 2001.

Anul 2004 este unul electoral şi pentru SUA, iar acest an a adus, în baza datelor revizuite pe aprilie şi mai, 1,2 milioane de locuri de muncă. Drept urmare, 2004 este anul cu cea mai mare creştere a locurilor de muncă de după 2000. "Oamenii nu ar angaja, dacă nu ar avea un sentiment sporit de încredere", declară Edward McKelvey, economist-şef la "Goldman Sachs" din New York. "Cererea este destul de puternică, iar creşterea numărului locurilor de muncă va sprijini creşterea economică", mai spune McKelvey.

Totuşi, rata şomajului s-a menţinut la 5,6% în luna mai, potrivit datelor Departamentului Muncii. Democraţii critică situaţia de pe piaţa muncii, respectiv politica republicanului George W. Bush în domeniu, dat fiind că rata şomajului este neschimbată. Mai mult, sondajele de opinie nu sînt prea îmbucurătoare pentru liderul de la Casa Albă, chiar dacă, de la începutul anului, observăm numai date favorabile economiei SUA. Potrivit sondajelor, încrederea în politica economică a lui Bush a ajuns la cel mai scăzut nivel (43%), astfel că sînt din ce în ce mai mulţi americanii care cred că Statele Unite se află "pe un drum greşit".

"Parmalat" îi va plăti pe creditorii preferenţiali

Gigantul italian "Parmalat", din sectorul alimentar, îşi va plăti integral în numerar debitele către creditorii "preferenţiali", potrivit planului elaborat de Enrico Bondi, administratorul companiei. Datoriile grupului se ridică la 14 miliarde de euro, iar numai o mică parte va fi acoperită prin modalitatea mai sus amintită. Creditorii preferenţiali sînt cei mai importanţi furnizori. Restul creditorilor urmează să primească acţiuni ale noii companii - "Assuntore", creată prin restructurarea grupului. Numărul acţiunilor va fi determinat de ponderea pe care o au creditorii în pasivul companiei.

"Parmalat" a intrat în insolvabilitate la finele anului trecut, în urma izbucnirii unui scandal contabil de proporţii. Un număr de 16 divizii ale grupului italian sînt în procedură de faliment.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb