Economia Germaniei a crescut cu 2,1% faţă de 2016

Cristina Radu
Internaţional / 15 august 2017

Economia Germaniei a crescut cu 2,1% faţă de 2016

Economia Germaniei s-a majorat cu 2,1% faţă de 2016, iar produsul intern brut a crescut cu 0,6% în aprilie-iunie. Biroul Federal de Statistică a evaluat creşterea cu până la 0,7% primul trimestru, deşi s-a situat sub estimarea Bloomberg de 0,7%.

Euro şi-a extins declinul după raport şi s-a tranzacţionat la 1.1756 dolari la ora 8:32 ora Frankfurt, în scădere cu 0,2%, potrivit datelor Bloomberg. Euro s-a apreciat în 2017 cu circa 12% faţă de dolar şi cu peste 18% în termeni comerciali ponderaţi.

Creşterea a fost determinată de cererea internă în al doilea trimestru, potrivit biroului de statistică. Consumatorii şi guvernul au intensificat cheltuielile. Comerţul a diminuat producţia economică, deoarece importurile au crescut considerabil mai rapid decât exporturile. Investiţiile în echipamente şi construcţii au crescut în ultimele trei luni.

Numerele justifică optimismul exprimat de Bundesbank luna trecută, când a spus că economia a crescut puternic în al doilea trimestru. Indicele climatului de afaceri Ifo a urcat pentru luna a şasea în iulie, sugerând că perspectivele rămân favorabile, iar indicele managerilor de cumpărare a indicat că această creştere poate însă lovi companiile, din cauza constrângerilor de capacitate şi a monedei mai puternice.

Jack Allen, economist european la Capital Economics din Londra, a afirmat că "Germania a văzut câţiva ani de performanţă economică puternică. Rata şomajului este foarte scăzută, iar economia s-a descurcat bine potrivit standardelor zonei euro, deci este foarte posibil ca aceasta să sporească sprijinul acordat partidului în cauză".

Florian Hense, economist la Berenberg Bank din Londra a precizat, înainte de raport: "Schimbările de curs valutar nu vor avea acelaşi efect ca, de exemplu, exporturile spaniole, dar vom vedea însă un impact". Acesta a adăugat: "Dacă te uiţi la PMI ca primul indicator principal, acesta semnalează că a fost atins un anumit nivel".

Economia ţării şi-a extins sporul de creştere în al doilea trimestru, sub conducerea Angelei Merkel, aflată la al patrulea mandat de cancelar. Raportul vine odată cu intrarea în ultima parte a campaniei electorale înainte de alegerile din 24 septembrie.

Sondajele de opinie arată că Merkel l-a condus pe social-democratul Martin Schulz cu până la 17 puncte. Grupul său condus de Uniunea Creştin Democrată beneficiază de o creştere economică solidă, stimulată de o creştere a cheltuielilor de consum care se datorează scăderii şomajului şi creşterii investiţiilor, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Traducere de doi bani, facuta de google...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb