EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIE Vreau să sărbătorim Ziua Naţională cu optimismul că vom trăi într-o Românie şi mai puternică în Europa

SIEGFRIED MUREŞAN
Ziarul BURSA #Politică / 1 decembrie 2020

SIEGFRIED MUREŞAN

SIEGFRIED MUREŞAN

Cu ocazia zilei noastre naţionale, vreau să transmit un gând bun tuturor românilor, atât celor care trăiesc în ţară, cât şi celor care trăiesc, muncesc sau studiază în alte ţări ale lumii. Vreau să îndemn toţi românii să sărbătorim Ziua Naţională cu bucurie şi cu optimism, în ciuda perioadei dificile pe care o traversăm.

Ştiu că trăim o perioadă cu multe încercări şi incertitudini. Vedem peste tot în lume, nu numai în Ro­mânia, că acest virus ne-a izolat şi a schimbat complet modul nostru de viaţă. Însă îndemn toţi românii să fie optimişti şi încrezători că împreună vom trece cu bine peste această pandemie. Împreună am demonstrat că putem face mai mult şi împreună vom trece mai uşor peste perioada acesta.

De aceea, de Ziua României, cred că merită să ne gândim cu bucurie şi optimism la ţara noastră.

Vreau să sărbătorim Ziua Româ­niei cu bucuria că trăim într-o ţară liberă, o ţară în care domneşte pacea, o ţară care face parte din cea mai mare alianţă militară din lume - NATO - şi cea mai mare uniune politică şi economică din lume, Uniunea Europeană.

În această perioadă de criză, sprijinul pe care l-am primit de la Uniunea Europeană ne-a ajutat să înfruntăm mai uşor pandemia. Am folosit şi folosim în continuare toate resursele de care dispunem la nivel european pentru a reduce impactul crizei generate de virus şi pentru a asigura siguranţa şi sănă­tatea tuturor cetă­ţenilor.

Datorită apartenenţei la Uniunea Europeană, România va avea acces la vaccinul împotriva coronavirus încă din primele săptămâni de la omologarea vaccinului. Comisia Europeană a semnat deja un contract pentru 200 de milioane de doze de vaccin antiCOVID-19 dezvoltat de Pfizer şi Biontech, cu opţiunea de a mai primi alte 100 de milioane de doze. Iar România, ca stat membru al Uniunii Europene, va primi peste 10 milioane de doze din acest vaccin. Comisia Europeană a mai semnat acorduri cu alte 4 companii care lucrează la un vaccin şi la care Ro­mânia va avea, de asemenea, acces de îndată ce vaccinul va fi omologat.

Am aderat la UE în 2007 şi astfel am dobândit, pe lângă unitatea româ­nească, o unitate europeană. De aproape 14 ani viitorul nostru este alături de Uniunea Europeană. Datorită UE, avem acces la numeroase oportunităţi pe care până acum nu le-am avut. Avem acces liber la o Uniune care numără peste 400 de milioane de suflete. În plus, avem la dis­poziţie fonduri europene nerambursabile pentru a ne dezvolta. În cei aproape 14 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, am primit de la bugetul UE peste 61 de miliarde de euro şi am contribuit la bugetul european cu mai puţin de 21 de miliarde. Înseamnă că am beneficiat de peste 40 de miliarde de euro, fonduri nerambursabile, pentru dezvoltarea ţării. În plus, în următorii ani vom beneficia de o sumă record de 80 de miliarde de euro - din viitorul Buget Multianual, precum şi din Planul de Redresare de 750 de miliarde de euro. Aceste fonduri ne dau posibilitatea să dezvoltăm ţara într-un ritm în care nu am mai făcut-o până acum vreodată.

Acest lucru mă determină să spun că trebuie să sărbătorim Ziua României şi cu optimism. Cu optimismul că, nu departe de acest moment, vom învinge acest virus şi vom reveni la modul nostru de viaţă aşa cum era înainte de pandemie. Vom reveni la perioada în care vom putea să ne întâlnim din nou cu cât mai mulţi oameni, fără să ne fie frică să intrăm în contact cu ei, vom putea călători din nou liber, fără riscul de a ne infecta, vom putea merge din nou la concerte, la festivaluri, la teatru, la cinema sau să întreprindem orice altă activitate pe care acum, din motive de siguranţă sanitară, nu am mai putut-o desfăşura.

Vreau, de asemenea, să sărbătorim Ziua Naţională cu optimismul că vom trăi într-o Românie şi mai puternică în Europa, o Românie modernă, cu spitale ca în Europa, cu şcoli ca în Europa, cu autostrăzi ca în Europa şi, mai ales, cu venituri ca în Europa. Depinde de noi dacă fructificăm aceste oportunităţi.

Vreau să sărbătorim Ziua Naţională cu gândul la milioanele de români de peste hotare. Ştiu că 1 Decembrie este o sărbătoare cu atât mai dragă cu cât eşti mai departe de ţară. Iar româ­nilor de peste hotare le este probabil mai greu în această perioadă. Le este greu pentru că acest virus i-a prins departe de casă, departe de cei dragi. Mulţi dintre ei sunt cu gândul acasă, la familiile lor, la prietenii lor. Gândul lor este tot acasă, la Româ­nia. Trebuie să ne îndreptăm gândurile şi spre aceşti români cărora trebuie să le oferim şansa de a se întoarce acasă.

Gândurile noastre trebuie să se îndrepte şi către copiii şi nepoţii noştri cărora trebuie să le lăsăm o ţară mai bună şi mai prosperă. Fiecare dintre noi trebuie să pună câte o cărămidă pentru a lăsa copiilor noştri o ţară cu mai multe oportunităţi - aceasta este misiunea fiecărei generaţii: să facă ceva pentru generaţia viitoare!

Cu gândul la tinerele generaţii, dar şi la românii în vârstă, la părinţii şi bunicii noştri, vă îndemn, dragi ro­mâni, să sărbătorim Ziua Naţională şi cu precauţie, respectând toate măsurile de protecţie împotriva coronavirus, măsuri pe care le-am respectat şi până acum. De Ziua Naţională, ne arătăm respectul faţă de ţară şi de compatrioţii noştri în primul rând prin respectarea regulilor şi legilor ţării şi prin respectarea efortului tuturor românilor care sunt în prima linie în lupta cu pandemia!

Tot ce-mi pot dori de Ziua Naţională este ca ţara noastră să treacă cu bine peste toate provocările şi să devină mai puternică, de la an la an, în interiorul Uniunii Europene!

La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ...

    Cu mai putini escroci si mincinosi prin guvern,parlament etc.care sa se gandeasca si la oamenii care creaza plus valoare,nu numai la ei si cei care le asigura protectie.Din pacate pana acuma,din partea polticienilor,am auzit mai mult minciuni.

    1. Si asta il include pe europoliticianul din acest articol.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb