EDUARD UZUNOV, EXPERT IMOBILIAR: ''Există cel puţin 15 detalii pe care le urmăresc milionarii, când îşi aleg o casă de lux"


Miscellanea #Construcţii / 23 februarie 2021

''Există cel puţin 15 detalii pe care le urmăresc milionarii, când îşi aleg o casă de lux"

Eduard Uzunov, expertul Regatta, prezintă cele 15 detalii pe care le urmăresc milionarii, atunci când vor să cumpere o locuinţă de top.

"Pe piaţa din România, toate proprietăţile sunt declarate ca fiind LUX, dar cine ştie ce vrea de la o casă la cel mai înalt nivel apreciază doar ce e cu adevărat luxos. Aceşti oameni nu întreabă niciodată cât costă întreţinerea vilei sau apartamentului pe timp de iarnă sau cât se plăteşte paznicul de la barieră, pentru că ei pot face faţă cheltuielor pentru serviciile lunare de tip concierge pe care le oferă administratorii unor astfel de imobile sau de cartiere", a declarat Eduard Uzunov.

Potrivit expertului Regatta, un milionar aflat în căutarea unei reşedinţe implică aproape toate simţurile în alegerea imobilului de vis.

Spre exemplu, simţul vizual trebuie să fie plăcut impresionat de deschiderea şi structura spaţiului, dar şi de priveliştea pe care o oferă ferestrele. Mai mult decât atât, privirea nu trebuie să se oprească asupra unor calorifere sau aparate de aer condiţionat.

"Cele mai apreciate locuinţe sunt cele care oferă privelişte spre un lac, un parc sau o pădure", explică Eduard Uzunov.

El spune, de asemenea, că auzul este, de asemenea, un factor decisiv în alegerea locuinţei, pentru că oricine caută luxul nu vrea să audă nimic dinspre casele vecinilor, dinspre instalaţia de încălzire ori de la baie.

La fel de important este, însă şi simţul olfactiv al clientului, care poate fi cucerit de o aromă creată special pentru a oferi sentimentul luxului suprem. "Proprietarii unor astfel de imobile ştiu toate aceste detalii şi reuşesc să impresioneze, fără prea multe explicaţii. În imobiliare e ca în artă, fiecare trebuie să vadă la casa respectivă, dincolo de partea tehnică, partea de suflet, iar aceasta nu poate şi nu trebuie detaliată de cineva, ci trebuie simţită de cel care va locui acolo", conchide expertul imobiliar.

Iată cele 15 detalii pe care le urmăresc cei care îşi permit o locuinţă de lux:

1. Apropierea de un parc sau de o zonă verde este unul din principalele atuuri pe care trebuie să le ofere o astfel de proprietate.

2. Amplasarea într-o zonă care să nu permită ridicarea unei construcţii care să obtureze priveliştea şi să creeze disconfort vizual.

3. În cazul apartamentelor aflate în clădiri cu mai multe etaje, o recepţie a imobilului este un must have confortabil. Spre exemplu, o astfel de recepţie a unui imobil de lux are 600 de metri suprafaţă şi o înălţime de nouă metri, iar spaţiul dispune de zone de întâlnire, în care poţi organiza întrevederi "la tine acasă", fără a aduce persoanele respective în propriul apartament, zone de caffee concert, cu pian, grupuri sanitare pe măsură şi chiar un bufet pentru servirea cafelei, a unui croissant sau unui ceai.

4. Înălţimea camerelor locuinţei trebuie să fie de minimum 3 metri utili, dar idealul este de 4 metri, precum sunt locuinţele vechi, din Franţa.

5. Sistemul de încălzire să fie montat în pardoseală şi să nu existe niciun fel de ţevi sau calorifere la vedere.

6. Climatizarea să se realizeze vara prin instalaţii montate în pereţi, care pot fi reglate individual, în fiecare cameră, prin panouri electronice.

7. Zgomotul ţevilor sau cel specific unei centrale nu trebuie să existe într-o locuinţă de lux.

8. Existenţa serviciilor de tip concierge sau un valet parking sunt o garanţie a luxului.

9. Serviciile de curăţenie sau cele de curăţătorie, care îţi preiau de la uşă hainele şi ţi le aduc spălate şi călcate, în câteva ore, sunt, de asemenea, la mare căutare.

10. Mirosurile care te însoţesc de la intrarea în imobil - fie el individual sau cu mai multe apartamente - şi până în ultima cameră a locuinţei trebuie să fie asigurate prin odorizante special create.

11. Accesul către imobilul respectiv să fie impecabil, pe drum asfaltat şi destul de lat cât să încapă două maşini în paralel.

12. Imobilul să dispună de spaţii rezervate pntru parcare.

13. Rampele şi pantele de acces nu trebuie să aibă înclinaţie mare, pentru a putea avea acces şi maşinile sport, foarte joase, precum Lamborghini sau Ferrari.

14. Calitatea materialor utilizate în amenajări să fie de cel mai înalt nivel.

15. Nivelul finisajelor să îi permită viitorului proprietar să îşi pună amprenta personală asupra imobilului, măcar printr-un tapet la care visează, prin mobilier şi decoruri în stilul propriu. Cu alte cuvinte, casa nu trebuie să fie "la cheie, ci să poată fi adaptată.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Romania e plina de "lux".

    Avem "Lux" in Ciorogarla, in Ghimpati, in Vladeni, in Ghetorui, in Berceni, in Militari e plin de Lux.... toti vorbesc si ofera lux. 

    Avem lux la mobila din magazine comne, avem lux la bideuri cumparate din Italia din depozite ce au stocuri de prin criza din 2010 inca, avem lux la materiale de finisaj expirate si cumparate de dezvoltatori doar pentru buleala si nume, avem ceramice ovalizate de "lux" (intrii in apartament si este ovalizata ceramica pe podea si peretii - vanzatorul zice ca e lux). 

    Luxul sta in detalii, finete, atentie, suma celor 5 vecini, cartier... 

    Avem cazaturi de blocuri ridicate cu 200.000 -400000 mii euro si ultimul etaj se vinde ca lux la 300000 mii euro (cat tot blocul); avem blocuri ridicate la 1-4 milioane si ultimele etaje se vand la 1-2 milioane (cat tot blocul).

    Bine ca evaluarile alea sunt manevre intre banci si evaluatori ca sa scoata dezvoltatorul din schema si sa ii scada riscul. 

    Ex: 

    Dezvoltatorul inainte de a face blocul!!!! -> 

    1. Pune intre 3-25% (in functie de cat de sofisticat e - sau de institutia care construieste) 

    2. Face Blocul si umltimele etaje la face "premium" tot din suma creditata! 

    3. Face evaluarea la apartamentele "premium" si refinanteaza creditul vechi, adica muta creditul nou (nota noua de credit "ious" pe apartamentele "premium" si stinge creditul la tot blocul - depinde se situatie si de calcule). 

    4. Dezvoltatorul este acum protejat ca "risc" cat si "Banca" caci isi recupereaza creditul vechi, face altul nou la alta dobanda (chiar mai buna pentru investitor); dezvoltatorul detine in portofoliu restul de proprietate si ramane datori ce creditul fnal. 

    5. Atentie asta nu inseamna ca nu exista risc de "default"! 

    Asemenea practici se fac doar pentru a se stoarce pe varf de credit mai multi bani din banci! 

    Din acest joc castiga toti! 

    Dar cand muzicuta se opreste, dezvoltatorul trebuie sa se lupte cu vanzarea de apartamente si cu achitarea "ratelor" la credit (nu are obligatia de a achita intregral, multi nici nu fac asta, doar rastoglesc creditul). 

    Avem exemple destule si la Blocurile de la metrou Nicolaie Teclu / 1 Decembrie Metrou, magaoaiele alea 3 mari din Dreapta, ce au ramas in paragina an de zile cu o nota de achitat de cateva milioane 3 milioane iar anul 2019 a reusit sa ii mai scoata din rahat cu fluxul de populatie ce a venit din afara cu bani. 

    Imediat bloculetele s-au trezit la viata, au fost varuite si vandute (nu toate apartamentele), unde bucuroase bancile au reusit sa mai acumuleze ceva profituri. 

    Multe boocuri sunt contruite in sistem "pramidal" de delapidare legala a banilor din banci pe diferite forme si rastogoliri de note credit. 

    Cine nu crede sa vorbeasca cu "Impact"...  

    Asa se sparg pusculitele financiare a oamenilor ce "tin bani in banci" si a creditorilor ce arunca banii din banci in lucruri speculative. 

    Cand muzicuta se opreste: gov si banca centrala trebuie sa pompeze bani in sistem si simultan oamenii care au pastrat banii in banci vor vedea cum puterea de cumparare s-a evaporat. 

    Caci gov nu garanteaza "rambursarea" puterii de cumparare pe axul timpului, ci garanteaza doar forma nominala in continua devalorizare! 

    Avem un sistem corupt perpetuat inca din antichitate! 

    Iar cu fiecare razboi si revolutie sistemul doar se reseta, atat. 

    semnat comenturi "cretine" 

    Imprumuturile din cauza pandemiei au fost extrem de mari!

    Cea mai mare parte a cresterii din Q2-3-4 se datoreaza a cresterii de extrageri de linii de credite bancare si emisii de obligatiuni corporative.  

    Nu este crestere Sanatoasa o sa ne lipeasca iar de asfalt!  

    semnat comenturi "cretine"  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb