EDUCAŢIE Criza, privită ca o oportunitate

D.N.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 14 aprilie 2020

Criza, privită ca o oportunitate

Învăţământul autohton se confruntă cu o situaţie inedită. Profesori, elevi, părinţi se adaptează din mers la noua realitate. Stresul este la cote ridicate, neajunsurile tehnice pun şi ele probleme, nu toţi factorii implicaţi debordează de interes când este vorba de educaţia online.

Eforturile multora dintre profesori sunt evidente. Acest lucru reiese şi în urma centralizării unui chestionar aplicat comunităţii de profesori "SuperTeach", rezultatele, prezentate în cadrul unei video-conferinţe, fiind foarte interesante: 60% din cei aproape 1.100 de respondenţi au subliniat nivelul ridicat de stres cauzat de perioada de izolare socială, peste 88% au continuat să predea online, iar mai mult de 75% dintre profesori nu au primit niciun fel de ajutor sau ghidare din partea conducerii şcolii sau a autorităţilor locale în privinţa metodelor de lucru la care să apeleze sau platformelor pe care să le folosească în această situaţie excepţională. Ca urmare, peste 60% dintre profesorii chestionaţi folosesc platformele pe care le consideră ei adecvate, atât pentru adaptarea materiilor pe care le predau pentru mediul online, cât şi pentru comunicarea cu elevii. Pentru aceasta, pe de o parte au contat puterea şi deschiderea lor către noile tehnologii, iar pe de altă parte barierele logistice (necesitatea de a se ocupa şi de familie în această perioadă, lipsa accesului la internet/tehnologie). Profesorii sunt îngrijoraţi şi de dificultăţile pe care le întâmpină copiii în a accesa tehnologia şi internetul, doar 32% dintre ei înregistrând o prezenţă la cursurile online de peste 75%.

Adina Nica, consultant cercetare şi strategie la compania de cercetare Open-I Research, afirmă: "Nevoia bruscă de a adopta tehnologia, în contextul în care nu este o soluţie unică recomandată pentru toţi profesorii, iar profesorii se văd nevoiţi să găsească soluţii cu resursele proprii, este considerată de către aceştia bulversantă, atât pentru ei, cât şi pentru copii". Ca dovadă, 32% dintre profesori se tem de faptul că elevii nu doresc să participe la cursurile online, iar 17% dintre profesori sunt îngrijoraţi că nu-şi pot organiza şi monitoriza eficient activitatea, în condiţiile în care doar 27% dintre ei spun că reuşesc să acopere peste 75% din materia pe care o au de predat, alţi 30% menţionând un grad de acoperire între 25 şi 50% din materie.

Felix Tătaru, co-fondator al proiectului SuperTeach, susţine că profesorii au nevoie de ghidare în această perioadă: "Răspunsurile profesorilor din comunitate ne-au arătat că această perioadă i-a afectat emoţional, însă că nu doresc să pună pauză educaţiei. Nu mai puţin de 78% dintre aceştia cred că este o perioadă de evoluţie în direcţia digitalizării domeniului lor. Ei au ieşit din zona lor de confort, dar au nevoie de ghidare, de sprijin şi de inspiraţie. Echipa noastră este pregătită să îi ajute să-şi continue misiunea chiar şi în condiţii de izolare socială". La întrebările din chestionar au răspuns cadre didactice din toate judeţele ţării, 74% dintre acestea predând în mediul urban. Dintre acestea, 45% predau la nivel preşcolar şi primar, 54% la nivel gimnazial şi liceal, 1% la nivel universitar. Lansat în 2017, SuperTeach este un program educaţional de voluntariat realizat de Romanian Business Leaders (RBL)în parteneriat cu Institutul Dezvoltării Personale (IDP) şi Educativa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb