EDUKIWI SCHOOL:  "Proiect de educaţie pentru elevi cu o investiţie totală de 1 milion de euro"

G.D.
Companii / 18 aprilie 2022

Doru Pelivan, CEO şi co-fondator eduKiwi

Doru Pelivan, CEO şi co-fondator eduKiwi

Platforma online de cursuri eduKiwi lansează proiectul eduKiwi School, aplicaţie în care va investi 1 milion de euro cu scopul să fie utilizată de 300.000 de elevi din ţară, conform unui comunicat remis redacţiei.

"În ultimii patru ani, eduKiwi a ajutat în mod special adulţii. Acum, prin eduKiwi School ne propunem să ajutăm noua generaţie de tineri să aibă acces la o educaţie oferită de cei mai buni profesori din România. Pentru a reuşi să oferim o educaţie mai bună noii generaţii, proiectul eduKiwi School va avea ca scop principal unirea celor trei poli importanţi: elevii, părinţii şi profesorii. Ne vom ocupa să satisfacem nevoia fiecărei părţi şi să îmbunătăţim modul de comunicare şi relaţionare dintre aceştia", a declarat Doru Pelivan, CEO şi co-fondator eduKiwi.

Potrivit sursei citate, eduKiwi School va avea o aplicaţie care va folosi cele mai noi tehnologii şi principii educaţionale adaptate tendinţelor internaţionale.

Astfel, eduKiwi School va lansa o aplicaţie educativă şi interactivă, uşor de folosit de elevi, părinţi şi profesori. În aplicaţie eduKiwi School va avea cursuri, care însumate vor avea peste 2.000 de ore de conţinut video, înregistrate împreuna cu profesori din întreaga ţară.

Cursurile vor cuprinde aproape integral materia din programa claselor V-XII. Elevii înscrişi pe platforma eduKiwi School vor avea acces la cursuri de dezvoltare personală, educaţie financiară şi de educaţie sexuală.

Co-fondatorii eduKiwi School sunt Doru Pelivan şi Mihai Pegulescu. Doru Pelivan este antreprenor cu experienţă de 15 ani care a dezvoltat proiecte în numeroase domenii precum wellness, construcţii, marketing online şi eLearning. Mihai Pegulescu, antreprenor cu 13 ani experienţă, a lansat proiecte proprii în domeniul ospitalităţii, a restaurantelor şi evenimentelor din Timişoara. De asemenea, în ultimii trei ani s-a specializat pe zona de dezvoltare de aplicaţii şi tehnologii web.

Conform eduKiwi, în educaţia unui tânăr există trei factori importanţi care îi influenţează educaţia: părintele, profesorul şi elevul. Studiile arată că peste 90% din elevii României nu au acces la profesori buni, determinaţi să se implice 100% în dezvoltarea elevilor, oameni care să le fie cu adevărat mentori, subliniază sursa citată.

Un studiu eduKiwi realizat în rândul a 2.539 de români (1.531 de părinţi, 541 de profesori şi 467 de elevi), dintre care 210 au fost interviuri individuale, arată că 63,4% dintre profesori sunt deschişi să predea online elevilor. Potrivit studiului eduKiwi, 47,8% dintre elevi afirmă că nu le place fizica, 43,4% spun că nu le place chimia, 34,3% răspund că nu preferă matematica şi 23,2% au spus că nu preferă istoria.

Studiul eduKiwi arată că problemele elevilor cu o materie sau alta nu au legătură cu subiectul în sine, ci cu profesorul care predă materia respectivă. Dacă elevii rezonează cu profesorul, ei vor fi mult mai înclinaţi să le şi placă materia respectivă şi să o înveţe cu drag. În acelaşi timp, dacă elevii nu au acces la un profesor care să le predea materia într-un mod captivant, aceştia vor ajunge să nu îi intereseze materia şi se vor concentra pe altceva.

Dintr-un motiv sau altul, deseori elevilor nu le place de profesorul care le predă respectivul subiect. Este şi normal. Nu suntem făcuţi să rezonăm cu toate persoanele, iar sistemul actual de învăţământ nu are un proces prin care să le atribuie profesorul adecvat. De aici apar numeroase probleme în procesul educaţional şi de dezvoltare al elevilor.

De asemenea, un alt punct important este faptul că elevii au nevoie de numeroase informaţii care nu le sunt predate în sistemul clasic de învăţământ. Copiii la şcoală nu învaţă cum să îşi scrie un CV, ce înseamnă o comunicare eficientă cu familia sau partenerul de viaţă, ce este vocaţia, cum se deschide un SRL, educaţie financiară şi multe alte lucruri care le-ar fi cu adevărat folositoare în viaţa reală, după terminarea şcolii.

Provocarea principală a profesorilor buni este faptul că au ajuns să fie devalorizaţi în sistemul actual, pentru că acesta nu mai performează cum ar trebui. De asemenea, un impediment major este faptul că un profesor poate preda 30 de ani în sistemul de învăţământ fără să vadă cum predă alt profesor. Practic, nu are de unde să se inspire pentru a se îmbunătăţi.

eduKiwi a generat în anul 2021 venituri de 1,8 milioane de euro. Platforma a fost lansată oficial în 2019 şi cuprinde o serie de cursuri atât pe zona de business şi marketing, cât şi pe zona de dezvoltare personal, se arată în comunicat.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb