EFECTELE PANDEMIEI DE COVID-19 Tot mai multe hoteluri din SUA se confruntă cu executarea silită

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 octombrie 2020

Tot mai multe hoteluri din SUA se confruntă cu executarea silită

Hotelurile din SUA continuă să fie afectate din cauza pandemiei de Covid-19, rata medie de ocupare fiind mai mică de 50%, potrivit therealdeal.com, care aduce în atenţie faptul că un număr tot mai mare de creditori fac eforturi ca să vândă ipotecile constituite de aceste unităţi de cazare.

Spre exemplu, Mack Real Estate Credit Strategies a angajat societatea Cushman & Wakefield ca să vândă ipoteci în valoare totală de 500 de milioane de dolari legate de hotelul Times Square din Manhattan şi de două hoteluri St. Regis din Washington D.C. şi Miami, potrivit Business Insider.

În iulie, banca americană Wells Fargo a angajat firma de consultanţă Newmark Knight Frank pentru vânzarea unei ipoteci de 56 de milioane de dolari care are legătură cu un hotel Fairfield Inn & Suites aparţinând Marriott. Şi Barings, divizia de gestionare a investiţiilor din cadrul companiei de asigurări de viaţă MassMutual, a angajat Newmark pentru vânzarea unui împrumut de 52 de milioane de dolari legat de un hotel Courtyard by Marriott.

Toate aceste tranzacţii au loc în condiţiile în care aproape 50% din împrumuturile CMBS (commercial mortgage-backed securities - titluri garantate cu ipoteci comerciale) aflate în amânare la plată sunt legate de hoteluri, conform sursei, care subliniază că un număr din ce în ce mai mare de hoteluri americane se confruntă cu executarea silită, dat fiind că ratele de ocupare şi turismul încă sunt scăzute pe fondul restricţiilor generate de pandemia de Covid-19.

Dintre toate împrumuturile CMBS pentru care debitorii solicită amânare la plată, aproximativ 44% sunt legate de hoteluri, însumând 23 miliarde de dolari, potrivit S&P Global Ratings, care subliniază că valoarea menţionată este mai mare decât pentru oricare alt tip de proprietate imobiliară.

În hotelurile din New York, rata medie de ocupare a fost de 37% anul acesta, potrivit unui raport al STR, societate ce urmăreşte evoluţiile din industria hotelieră, care menţionează că nivelul este cu 58% mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Proprietarii de hoteluri şi creditorii care spuneau, mai pe la începutul crizei create de pandemie, că lucrurile se vor îmbunătăţi, nu realizau cu ce vom confrunta", potrivit lui Adam Etra, co-director în cadrul Newmark, citat de Business Insider, care concluzionează: "Lucrurile nu s-au îmbunătăţit, sunt de fapt din ce în ce mai rele".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Acum se va vedea cui prinde bine "pandemia" și criza. În toată lumea, turismul va încăpea pe miinele "cui trebuie". Acești indivizi care au orchestrat întreaga mizerie vor achiziționa cu banii lor(tipăriți, nu altfel), pe mai nimic, active reale, materiale. Astfel vor deveni mai puternici.

    1. Ce deștept ești! Culcă-te!

      Uită-te cu cât au crescut averile lui Bezos, Facebook și alții a ei în perioada asta dezastruoasă pentru clasa de mijloc. Presupunând că nu ești doar "indignation troll".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb