EFG Eurobank şi NIBC au listat emisiuni de obligaţiuni în lei la Luxemburg

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 iunie 2007

EFG Eurobank şi NIBC au listat emisiuni de obligaţiuni în lei la Luxemburg

Banca olandeză NIBC Bank şi subsidiara londoneză a EFG Eurobank, care deţine Bancpost, au lansat luni pe Bursa din Luxemburg (BL) câte o emisiune de obligaţiuni în lei, urcând valoarea împrumuturilor în moneda românească din piaţa luxemburgheză la 3,75 miliarde lei (1,14 miliarde euro), arată BL.

Obligaţiunile emise de banca de investiţii NIBC Bank sunt în valoare de 66 milioane lei, au scadenţa în trei ani şi dobândă variabilă (6,875% pe an în momentul listării), potrivit datelor publicate de bursa luxemburgheză, citate de NewsIn. Obligaţiunile EFG Hellas PLC, subsidiara londoneză a EFG Eurobank, însumează 10 milioane lei, sunt scadente după cinci ani şi au o dobândă anuală de 7,25%.

Cele două noi emisiuni de obligaţiuni ridică la 16 numărul obligaţiunilor în lei listate pe Bursa din Luxemburg. Luna trecută au mai fost listate două emisiuni de obligaţiuni în lei, prima realizată de Alpha Credit Group PLC, subsidiara din Londra a grupului financiar grec Alpha, care deţine a opta bancă după active de pe piaţa românească, în valoare de 400 milioane lei, scadenţă în cinci ani şi randament anual fix de 7,42%. A doua emisiune realizată în mai a fost a celui mai mare grup de servicii financiare din Norvegia, DnB NOR Group, care a lansat la finalul lunii trecute obligaţiuni denominate în lei în valoare de 100 milioane lei cu scadenţa după zece ani, care oferă un randament anual de 7,1%.

Pe piaţa de capital din Luxemburg sunt cotate 16 emisiuni obligatare în lei, în valoare totală de 3,75 miliarde lei (1,14 miliarde euro), potrivit datelor publicate de bursa din Luxemburg. În prezent, pe bursele din Luxemburg, Viena şi Londra sunt listate obligaţiuni corporative în lei în valoare de peste 4 miliarde lei (1,22 miliarde euro), cei mai importanţi emitenţi fiind instituţiile financiare străine cu afaceri în România.

NIBC este o fostă bancă comercială specializată în împrumuturi pe termen lung transformată în bancă de investiţii şi are sediul în Haga, Olanda. Banca este deţinută de un consorţiu de instituţii financiare internaţionale, cea mai importantă fiind J.C. Flowers & Co LLC. NIBC a obţinut un profit net de 44 milioane de euro în primul trimestru al acestui an şi avea active sub gestiune de 8,9 miliarde euro la finalul lunii martie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb