EGBA: CE confirmă că România încalcă normele UE prin proiectul jocurilor online

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 3 martie 2011

Comisia Europeană a emis, ieri, a doua opinie detaliată împotriva reformei din România cu privire la jocurile şi pariurile online, care confirmă îndoielile serioase ale CE privind compatibilitatea legislaţiei române cu dreptul UE, anunţă EGBA (European Gaming and Betting Association). Potrivit Mediafax, EGBA arată că a identificat, atât în legislaţia-cadru, cât şi în proiectul normelor de implementare a legislaţiei-cadru, un număr de prevederi "extrem de îndoielnice" în ceea ce priveşte compatibilitatea cu legislaţia Uniunii, printre care condiţia ca societăţile autorizate în UE pentru organizarea de jocuri de noroc online să se constituie ca persoane juridice ro-mâne şi acordarea licenţei pentru organizarea de jocuri online doar acelor operatori care sunt implicaţi direct sau indirect (în calitate de acţionar sau partener) în organizarea de jocuri de noroc offline.

"Comisia Europeană confirmă acum convingerea sa cu privire la faptul că Romania încalcă legislaţia Uniunii Europene. Acest fapt ar trebui să determine autorităţile române să reformeze de urgenţă şi în mod substanţial legislaţia jocurilor de noroc în conformitate cu regulile Uniunii. În caz contrar, România riscă iniţierea de către Comisie a procedurii de infringement", afirmă secretarul general al EGBA, Sigrid Ligne.

Legislaţia românească nu permite, dar nici nu interzice, jocurile online transfrontaliere, însă nu permite organizarea jocurilor online de companii din România. În schimb, la nivelul Comisiei Europeane se urmăreşte o reglementară unitară a jocurilor de noroc online, în principal cele transfrontaliere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb