Egis îşi extinde portofoliul de proiecte prin semnarea unui nou şi important contract în România pentru furnizarea de Servicii de consultanţă în domeniul managementului execuţiei investiţiei pentru proiectul "REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, FAZA II (2014-2020)" cu Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, conform unui comunicat remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, în data de 25 august, Egis în România a semnat cu Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral un contract cu durată de 2 ani pentru furnizarea de "Servicii de consultanţă în domeniul managementului execuţiei investiţiei pentru proiectul "REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, FAZA II (2014-2020)".
Acest proiect de protecţie a zonei costiere reprezintă o a doua etapă a măsurilor întreprinse de România pentru protejarea ţărmului Mării Negre împotriva eroziunii cauzate atât de fenomenul antropic, cât şi de cel natural, care a avut un impact semnificativ asupra coastei de-a lungul anilor şi continuă să facă acest lucru. Zona costieră se reduce într-un ritm rapid, aşa cum au demonstrat diverse studii complexe ce au arătat pierderi anuale ale suprafeţelor cu dezintegrarea ţărmului de până la 2 m pe an în unele zone. Numai Rezervaţia Biosferei Delta Dunării a pierdut peste 2.400 ha (aproximativ 80 ha/an) în ultimii 35 de ani. Fenomenul de eroziune afectează ecosistemele de coastă şi cauzează pierderi de terenuri valoroase cu impact social şi economic ridicat.
În cadrul proiectului sunt prevăzute acţiuni practice de prevenire a degradării zonei costiere pe o lungime de 30,54 km de-a lungul coastei, începând cu stăvilarele Edighiol şi Periboina, continuând cu zonele Mamaia, Tomis, Agigea, Eforie, Costineşti, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia-Venus-Aurora, Mangalia-Saturn până la zona 2 Mai. Acţiunile constau în construirea de structuri hidrotehnice submerse, consolidare a falezelor, extinderi de plajă şi remodelare, împreună cu punerea în aplicare a unui program integrat pentru a sprijini operarea şi întreţinerea pe termen lung şi monitorizarea mediului. Proiectul este cofinanţat prin Programului Operaţional Infrastructură Mare pentru perioada de programare 2014-2020, şi contribuie la obiectivele relevante pentru "promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea şi gestionarea riscurilor". Beneficiile preconizate ale proiectului se referă la revitalizarea ecosistemelor din Delta Dunării şi a celor marine, protejarea activităţilor sociale şi economice şi protecţia siturilor istorice de-a lungul Mării Negre, îmbunătăţirea zonelor de agrement de plajă.
Rolul Egis în acest proiect important este de a sprijini autoritatea contractantă cu privire la responsabilităţile acesteia de a gestiona proiectul, cu scopul de a spori performanţa în administrarea contractelor, managementul financiar, gestionarea revendicărilor, comunicare şi alte procese de lucru, pentru a garanta utilizarea optimă a fondurilor şi realizarea obiectivelor proiectului printr-o implementare adecvată şi cu respectarea duratei propuse.
"Pentru realizarea acestui contract important, Egis implică o echipă formată din experţi români şi internaţionali, care reuneşte experienţa noastră locală substanţială în gestionarea proiectelor importante de infrastructură cu experienţa recunoscută la nivel internaţional în proiecte de protecţie a coastelor", a declarat Georgiana Baroncea, Manager al departamentului de apă şi mediu al Egis în România, se menţionează în comunicat.