El Salvador va construi primul "Oraş Bitcoin" din lume

G.U.
Internaţional / 21 noiembrie 2021

El Salvador va construi primul "Oraş Bitcoin" din lume

El Salvador plănuieşte să construiască primul "Oraş Bitcoin" din lume, finanţat iniţial prin obligaţiuni susţinute cu bitcoin, a declarat ieri preşedintele Nayib Bukele, amplificând pariul de a valorifica această criptomonedă pentru a alimenta investiţiile din această ţară din America Latină, relatează Reuters.

Vorbind la un eveniment care a încheiat o săptămână de promovare a bitcoinului în El Salvador, Bukele a declarat că oraşul planificat în regiunea estică La Union va obţine energie geotermală de la un vulcan şi nu va percepe nicio taxă, cu excepţia taxei pe valoarea adăugată (TVA).

"Investiţi aici şi câştigaţi toţi banii pe care îi doriţi", a declarat Bukele în staţiunea balneară Mizata.

"Bitcoin City", un oraş ecologic alimentat de un vulcan

"Acesta este un oraş complet ecologic, care funcţionează şi este alimentat de un vulcan", a adăugat el.

Jumătate din TVA-ul perceput va fi folosit pentru a plăti obligaţiunile emise pentru a construi oraşul, iar cealaltă jumătate pentru servicii, precum colectarea gunoiului, a declarat acesta, estimând că infrastructura publică va costa aproximativ 300.000 de bitcoini.

El Salvador a devenit în septembrie prima ţară din lume care a adoptat bitcoin ca mijloc legal de plată, notează sursa citată.

Deşi Bukele este un preşedinte popular, sondajele de opinie arată că salvadorienii sunt sceptici cu privire la dragostea sa pentru bitcoin, iar introducerea acestuia, una cu probleme, a alimentat protestele împotriva guvernului.

Asemănând planul său cu oraşele fondate de Alexandru cel Mare, Bukele a declarat că oraşul Bitcoin City va fi circular, cu un aeroport, zone rezidenţiale şi comerciale şi va avea o piaţă centrală proiectată pentru a arăta ca un simbol bitcoin din aer.

"Dacă vreţi ca bitcoin să se răspândească în lume, ar trebui să construim nişte oraşe precum Alexandria (lui Alexandru cel Mare)", a precizat Bukele, un bărbat de 40 de ani, pasionat de tehnologie, care în septembrie s-a autoproclamat "dictator" al El Salvadorului pe Twitter, într-o aparentă glumă.

De asemenea, El Salvador a plănuit să emită primele obligaţiuni bitcoin în 2022, a precizat Bukele, sugerând că acest lucru se va întâmpla peste 60 de zile.

Samson Mow, directorul de strategie al furnizorului de tehnologie blockchain Blockstream, a declarat la reuniune că prima emisiune pe 10 ani, cunoscută sub numele de "obligaţiuni vulcanice", va avea o valoare de un miliard de dolari, va fi susţinută de bitcoin şi va avea un cupon de 6,5%. Jumătate din sumă ar urma să fie destinată cumpărării de bitcoin pe piaţă, a spus acesta. De asemenea, Samson Mow a subliniat că vor urma şi alte obligaţiuni.

După o blocare de cinci ani, El Salvador va începe să vândă o parte din bitcoinii folosiţi pentru a finanţa emisiunea de obligaţiuni pentru a oferi investitorilor un "cupon suplimentar", a precizat Samson Mow, afirmând că valoarea criptomonedei va continua să crească puternic.

"Acest lucru va face din El Salvador centrul financiar al lumii", a menţionat acesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb