Elbit Systems a primit comenzi de 55 milioane dolari din Slovenia şi România

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 26 iulie 2007

Compania israeliană Elbit Systems Ltd. a primit două contracte în valoare de 55 milioane dolari din partea guvernelor Sloveniei şi României pentru furnizarea de echipamente electronice utilizate în transportoarele blindate, informează Bloomberg, citat de Rompres. Slovenia a acordat Elbit un contract, pe patru ani, în valoare de 40 milioane de dolari pentru furnizarea de echipamente electronice pentru cele 135 de transportoare blindate furnizate de firma Patria AMV din Finlanda. În plus, Elbit a mai primit un contract, cu o durată de trei ani, în valoare de 15 milioane dolari pentru furnizarea unor echipamente similare ce vor echipa transportoarele blindate Piranha III ce vor fi livrate României de Mowag GmbH, divizie a General Dynamics Corp. Potrivit unui comunicat remis de Elbit Bursei de Valori de la Tel Aviv, majoritatea lucrărilor se vor derula la societatea mixtă din România a grupului Elbit, Elmet International srl., în colaborare cu compania românească Pro-Optica S.A.

Aceste ultime comenzi au urcat la cinci numărul contractelor primite de firma israeliană de apărare în ultima lună, contracte cu o valoare totală de 306 milioane dolari. Săptămâna trecută, firma primit un contract de 37 milioane dolari din partea unui client străin pentru furnizarea de sisteme opto-electronice destinate elicopterelor militare. Anterior, la începutul acestui luni, Elbit Systems a câştigat în cooperare cu producătorul român de aparate de zbor IAR Braşov două noi contracte cu o valoare de 25 de milioane de dolari, destinate modernizării unor elicoptere pentru aviaţia şi marina română.

Elbit Systems a colaborat în ultimii zece ani cu unele fabrici de elicoptere şi avioane din România, precum Întreprinderea de Avioane Craiova sau Aerostar Bacău, pentru modernizarea unor elicoptere, avioane şi tancuri. Compania israeliană a înfiinţat, în România, în ultimii ani, cinci firme mixte: AE Electronics - o firma mixtă, înfiinţată la Bacău împreună cu Aerostar, care produce echipamente electronice pentru industria aeronautică, SOREL - produce software şi este implicata în mai multe programe multinaţionale, Simul Tec - produce sisteme de antrenament şi simulatoare pentru antrenarea piloţilor, World Machinery Works şi Elmet International - care produc piese pentru diverse industrii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb