"Electrabel" vrea un mix de producţie de energie în ţara noastră

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 12 mai 2008

"Electrabel" vrea un mix de producţie de energie în ţara noastră

Compania energetică belgiană "Electrabel", membră a grupului "Suez", intenţionează să deţină, în România, un mix de producţie de energie, care va include surse regenerabile, nucleare, hidro, cărbune şi gaz. Purtătorul de cuvânt al companiei, Jean-Pascal Bouillon, a declarat: " doreşte să investească masiv în România în sectorul de producere a energiei. Piaţa româ­nească este în creştere puternică şi este bine organizată în concordanţă cu directivele europene, ceea ce creează pentru companii ca a noastră oportunităţi de investiţii şi asigură avantajul pe termen lung de a fi prezenţi pe o piaţă în expansiune".

Compania este prezentă pe piaţa românească prin societatea "Electrabel România", focalizată pe activităţi de comercializare a energiei. "Electrabel" intenţionează să investească într-un mix de generare de energie care include surse regenerabile, nucleare, dar şi centrale care să funcţioneze pe gaz şi cărbune. "Totodată, analizăm oportunitatea achiziţionării unor microhidrocentrale. Electrabel vrea să atace, de asemenea, piaţa unităţilor de cogenerare", a mai spus domnul Bouillon, citat de Rompres.

Reprezentantul "Electrabel" nu a oferit mai multe detalii despre aceste intenţii de inves­tiţii, însă oficialii "Transelectrica" declarau, anul trecut, că societatea vrea să construias­că o termocentrală pe huilă la Constanţa, care să aibă două grupuri de producere a energiei cu o capacitate de câte 800 MW fiecare.

Compania belgiană se numără printre cei şase investitori cu care statul român negociază în prezent asocierea în vederea construirii reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă. La începutul săptămânii trecute, purtătorul de cuvânt al "Electrabel" declara că reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă vor fi finalizate cu o întârziere uriaşă faţă de termenul planificat, din cauza faptului că Guvernul României a modificat condiţiile de asociere în compania de proiect care va realiza cele două unităţi nucleare. În urmă cu o lună, cele şase companii interesate să participe la construirea reactoarelor ("ArcelorMittal", "CEZ", "Electrabel", "Enel", "Iberdrola" şi "RWE Power") au fost informate că "Nuclearelectrica" urmăreşte să deţină participaţia majoritară în compania de proiect. Anterior fusese semnat un protocol de colaborare prin care producătorului de energie nucleară îi revenea doar 20% din capitalul companiei de proiect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb