Electrica anunţă câştigătorii Programului "Electrica pune România într-o altă lumină"

O.T.
Companii / 20 septembrie 2018

Electrica anunţă câştigătorii Programului "Electrica pune România într-o altă lumină"

Electrica a desemnat cinci proiecte sociale câştigătoare ale celei de-a treia ediţii a Programului de granturi "Electrica pune România într-o altă lumină". În competiţia naţională au fost înscrise 60 de proiecte pentru a primi finanţări în valoare totală de 50.000 euro. Proiectele câştigătoare vizează iniţiative din domeniile: educaţie, sănătate şi cultură, şi au impact în comunităţile din zonele Sibiu, Cluj, Buzău, Arad, Bucureşti, cât şi la nivel naţional, conform comunicatului remis Redacţiei noastre.

Proiectele câştigătoare sunt:

Kidibot X Quest - Proiectul propune dezvoltarea pe platforma educaţională Kidibot (compusă din site-ul www.kidibot.ro şi aplicaţiile mobile aferente) a unui modul nou software, precum şi organizarea unui concurs motivaţional pe durata a trei luni, destinat tuturor copiilor cu vârstele între 6-14 ani din România. În cadrul acestui proiect inovator, angajaţii Electrica vor juca un rol hotărâtor în motivarea copiilor să citească şi să înveţe mai mult, prin participarea alături de aceştia la un "quest epic" ce îşi propune să promoveze educaţia în rândul copiilor.

Lumină în întuneric! - Proiectul vizează tineri cu deficienţe de vedere care urmează cursurile a patru licee speciale din România (Bucureşti, Cluj Napoca, Arad şi Buzău), care au înclinaţii spre desen sau pictură. Proiectul include un număr de 10 activităţi care au ca obiectiv identificarea, dezvoltarea şi valorificarea potenţialului artistico-creativ al tinerilor din grupul ţintă, în direcţia facilitării procesului de integrare socială a acestora, având un caracter de pionierat în România

Stropi de lumină - Proiectul are ca scop crearea, în cadrul Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1 din Sibiu, a unui mediu adecvat pentru punerea în valoare a talentelor artistice ale elevilor cu dizabilităţi din şcoala specială sau a celor integraţi în şcolile de masă, oferind alternative educaţionale care să prevină abandonul şcolar, şi, prin metode de educaţie nonformală, să crească motivaţia elevilor pentru educaţia formală. Pentru atingerea acestui scop vor fi organizate cercuri şcolare de dans, muzică şi desen, la care vor participa elevii cu dizabilităţi care manifestă talent în domeniul respectiv.

Autism şi tehnologie - Proiectul vizează motivarea şi stimularea comunicării a 60 de copii cu Tulburare de Spectru Autist (TSA) şi alte întârzieri în dezvoltarea limbajului, recuperarea şi integrarea lor educaţională prin folosirea tehnologiei în programul terapeutic şi educativ. Studiile arată că tehnologia digitală oferă un avantaj important faţă de metodele tradiţionale de învăţare, prin faptul că poate fi uşor adaptată pentru diferite stiluri de învăţare. Copiii cu TSA învaţă atât în cadrul sesiunilor de terapie, cât şi la şcoală şi acasă. Folosind IPAD-ul şi laptopul în cadrul terapiei, copilul învaţă să asocieze sunetul cu imaginea, îl ajută la desensibilizarea la sunete, la învăţarea emoţiilor prin punerea în corespondenţă a expresiilor emoţionale faciale şi vocale şi îl poate ajuta la dezvoltarea limbajului prin folosirea unei game largi de simboluri şi imagini.

Case luminate în Cartierul Creativ - Proiectul are ca scop final catalizarea regenerării urbane comunitare prin "iluminarea" (atât literală, cât şi figurativă) a problematicii caselor abandonate, iluminare care atinge două obiective simultan: atrage atenţia asupra stării caselor abandonate şi permite o imagine în ansamblu a unui cartier fără case abandonate. Iniţial se va face o cercetare a zonei Griviţa-Buzeşti-Cişmigiu şi a caselor care ar putea face obiectul proiectului. În urma acesteia, se vor identifica minimum cinci case şi se vor alege două case pentru participare în cadrul proiectului.

Concursul de granturi "Electrica pune România într-o altă lumină" s-a desfăşurat în perioada 27 iulie - 20 septembrie 2018, pe platforma online www.electrica.ro/CSR/program_granturi. Prima fază a programului a fost destinată depunerii de proiecte, în timp ce în a doua fază a fost verificată eligibilitatea acestora. În final, în urma unei evaluări obiective, au fost alese proiectele care vor beneficia de finanţare.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb