Electrica intră într-un proiect pentru producţia energiei din surse fotovoltaice

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 6 iulie 2022

Electrica intră într-un proiect pentru producţia energiei din surse fotovoltaice

Electrica a semnat un contract în valoare de 600.000 de euro pentru cumpărarea Green Energy Consultancy & Investments SRL, companie de proiect ce are drept obiect principal de activitate producţia de energie din surse fotovoltaice, se arată într-un raport al furnizorului şi distribuitorului de energie electrică publicat astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Green Energy Consultancy & Investments SRL dezvoltă proiectul fotovoltaic "Vulturu" cu o capacitate instalată de 12 MWp DC (putere peak la nivelul panourilor) şi 9,75 MW AC (putere evacuabilă în reţea), situat în zona comunei Vulturu, judeţul Vrancea, conform raportului.

Compania este deţinută de Vlad-Mihai Ungureanu şi Tudor-Nicolae Ungureanu, iar preţul final se va determina prin ajustarea preţului total estimat, de 600.000 de euro, în funcţie de capacitatea de producţie autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual.

"Contractul prevede achiziţionarea în perioada următoare semnării contractului de vânzar-cumpărare de către Electrica a părţilor sociale ale companiei şi plata preţului aferent în două etape, structurate în funcţie de stadiul de dezvoltare a proiectului şi de îndeplinirea unor condiţii suspensive", se arată în raport. "Tranzacţia vizată se încadrează în strategia Grupului Electrica stabilită pentru perioada 2019-2023, în care se are în vedere şi extinderea pe lanţul valoric al energiei electrice, în special în zona de producţie a energiei electrice din surse regenerabile".

Pentru primele trei luni ale anului, Electrica a raportat o pierdere de 158 milioane de lei, faţă de un profit de 58 milioane de lei în primul trimestru din 2021, din cauza preţurilor mari de achiziţie a energiei, conform raportului trimestrial al companiei.

Statul Român, prin Ministerul Energiei, deţine 48,79% din furnizorul şi distribuitorul de energie electrică.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Din căutările mele firma GREEN ENERGY CONSULTANCY & INVESTMENTS S.R.L. din Ploiești str. Rahovei nr. 9, este neplătitoare de TVA, nu are angajați, profit 0 in 2021. Este vorba de altă firmă ?

    1. Aia pare să fie. Pare că până acum nu a avut activitate și acum fac proiectul asta. Vad că Electrica nu plătește decât în funcție de stadiul de dezvoltare al proiectului ...

      E o companie de proiect, infiintata special pentru asta.

      Are terenul (cumparat, mai probabil concesionat...) si autorizatiile pentru demararea constructiei. Poate sa vinda la stadiul asta, cu 600 mii, sau sa inceapa ceva (semnind cu Electrica poate obtine finantare) si sa vinda in alta faza de dezvoltare, la alt pret.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb