ELECTRICA: "SELECŢIA CEO-ULUI SE DESFĂŞOARĂ PRINTR-UN PROCES DE HEADHUNTING" Surse: "George Cristodorescu şi Răzvan Nicolescu se bat pentru şefia Electrica"

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 mai 2016

Surse: "George Cristodorescu şi Răzvan Nicolescu se bat pentru şefia Electrica"

Procesul de selecţie respectă toate obligaţiile, inclusiv pe cele legate de transparenţă, potrivit reprezentaţilor companiei

-----------

Actualizare 10:15 : Răzvan Nicolescu: "Nu mă bat cu nimeni pentru nici o funcţie şi nu m-am înscris la nici un concurs"

Răzvan Nicolescu spune că nu există schimbări în planurile sale de carieră, potrivit unei postări pe Facebook.

Domnia sa a scris: "Există persoane care răspândesc informaţii false despre preocupările şi perspectivele mele de carieră. Pe unii i-am identificat deja. Nu există însă nici o schimbare în raport cu ceea ce am anunţat.

Nu mă bat cu nimeni pentru nici o funcţie şi nu m-am înscris la nici un concurs. Nici măcar nu am discutat recent cu vreun oficial despre vreo funcţie într-o companie sau în administraţia naţională sau europeană.

Chiar dacă m-am obişnuit, oarecum, că numele meu să fie vehiculat pentru diverse funcţii, recunosc că îi apreciez pe reprezentanţii presei care verifică şi cu mine aceste informaţii care mă vizează, mai ales că sunt tot timpul deschis şi transparent în relaţia cu presa".

(L.B.)

-------------

Selecţia directorului general "Electrica" se desfăşoară printr-un proces de headhunting, cu respectarea tuturor obligaţiilor ce decurg din statutul de companie listată, inclusiv a celor de transparenţă, au transmis reprezentanţii emitentului, la o solicitare a ziarului "BURSA".

Consiliul de Administraţie al Electrica l-a revocat, în martie, pe Ioan Roşca din poziţia de director general al companiei, şi a numit-o pe Iuliana Andronache, director financiar, în funcţia de director general interimar "cu efect imediat, până în momentul în care un nou director general va fi numit şi va prelua atribuţiile".

Unele voci s-au arătat nemulţumite de faptul că pentru poziţia de CEO nu a fost publicat un anunţ şi că procesul de selecţie nu ar fi unul tocmai transparent.

În presă au apărut, la începutul acestei luni, informaţii despre posibili candidaţi pentru funcţia de conducere executivă de la Electrica, însă surse din piaţă susţin că unele dintre numele vehiculate nu au fost "înscrise în concurs", cum ar fi, de exemplu, Gabriel Dumitraşcu, preşedintele Radet, şi Doina Vornicu, director de operaţiuni şi membru al directoratului CEZ România.

Alte nume vehiculate în presă au mai fost Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România, George Cristodorescu, fost director general adjunct al E.ON România, Cristian Secoşan, actualul director general al Romelectro, Mihai Berinde, fost secretar de stat în Ministerul Economiei, Răzvan Nicolescu, fostul ministru al energiei.

Surse apropiate situaţiei susţin că şanse reale au George Cristodorescu şi Răzvan Nicolescu.

"Procesul de selecţie este în desfăşurare şi, aşa cum am anunţat părţile interesate încă din luna februarie, potrivit celor mai bune practici aplicate de companiile listate pe pieţe internaţionale, referitoare la implementarea unui plan de succesiune pentru poziţiile cheie, Comitetul de nominalizare şi remunerare coordonează acest proces", ne-au transmis reprezentanţii "Electrica".

Aceştia nu au precizat care este firma internaţională care asistă Comitetul de nominalizare şi remunerare în găsirea unui nou director general şi cum a fost selectată această firma: "Vă asigurăm că firma care asistă Comitetul de nominalizare şi remunerare în acest proces este una de talie internaţională, cu o foarte bună reputaţie în piaţă. În ceea ce priveşte partea a doua a întrebării, va reamintim că Electrica SA este o companie cu capital majoritar privat, listată la bursele de la Londra şi Bucureşti, companie care respectă toate obligaţiile ce decurg din acest statut, inclusiv cele legate de transparenţă".

Compania ne-a mai transmis că poziţia de Director General nu intră sub incidenţa Contractului Colectiv de Muncă şi că nu se impune publicarea unui anunţ în vederea recrutării pentru o astfel de poziţie într-o companie precum Electrica. "O astfel de selecţie se face printr-un proces de headhunting", ne-au spus oficialii emitentului.

Aceştia au mai adăugat că procesul de selecţie al Directorului General Electrica se desfăşoară conform celor mai bune practici, iar criteriile de selecţie respectă standardele cele mai înalte şi nevoile pentru o companie de talia Electrica.

Potrivit unui comunicat din ianuarie, din Comitetul de nominalizare şi remunerare fac parte Bogdan Iliescu, Arielle Malard de Rothschild şi Corina Popescu.

În februarie, societatea anunţase că mandatul lui Ioan Roşca de director general Electrica se va încheia cel târziu în iunie 2016, însă acest lucru s-a întâmplat cu trei luni mai devreme.

Roşca a ocupat postul de director general al Electrica de la mijlocul anului 2012.

Statul deţine cel mai mare pachet de acţiuni la Electrica, de 48,7% din capital.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb