Electroargeş continuă proiectul pentru salvarea copiilor cu malformaţii cardiace grave

G.B
Miscellanea / 10 noiembrie 2021

Electroargeş continuă proiectul pentru salvarea copiilor cu malformaţii cardiace grave

Partener strategic al Fundaţiei Polisano încă din anul 2019, compania Electroargeş a continuat şi anul acesta să sprijine proiectul fundaţiei de mobilizare a unor echipe medicale specializate din străinătate pentru operarea cazurilor limită - neoperabile în România, fără posibilităţi materiale sau nedecontate prin sistemul de asigurări de sănătate, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, 50.000 de euro au fost donaţi de compania din Curtea de Argeş în cadrul misiunii Fundaţiei Polisano din luna octombrie a acestui an. Această misiune umanitară s-a desfăşurat în perioada 9-16 octombrie, la Spitalul Sfântul Constantin din Braşov, cu participarea unei echipe de 12 cadre medicale din Marea Britanie, sprijinită de echipa medicală locală. Au fost operaţi 9 copii cu malformaţii cardiace congenitale, cu vârste cuprinse între 6 luni şi 4 ani. Intervenţiile au fost un succes, iar toţi copiii operaţi pe inimă în cadrul acestei misiuni din luna octombrie au fost externaţi.

Electroargeş s-a implicat înca din anul 2019 în proiectul "Inimi sănătoase pentru copii", tot printr-o sponsorizare de 50.000 euro, destinată misiunii operatorii din primăvara anului 2019, realizată cu participarea unei echipe medicale din Marea Britanie. Fundaţia Polisano are ca misiune spijinirea copiilor cu malformaţii cardiace congenitale astfel încât aceştia să beneficieze de operaţii. La Polisano ajung mulţi copii din familii defavorizate, iar media unei sesiuni operatorii este de 50.000 de euro, din care sunt operate până la 12 cazuri. Din 2015, Fundaţia a oferit accesul gratuit la aceste intervenţii salvatoare pentru peste 300 copii.

"Suntem onoraţi că avem privilegiul de a fi parteneri în acest proiect formidabil al Fundaţiei Polisano, un proiect pe termen lung pentru noi", declară Adrian Ionescu, Membru în Consiliul de Administraţie Electroargeş.

"Copiii care sunt operaţi prin intermediul nostru suferă de boli cardiace grave, care le pun viaţa în pericol. Mai mult, ei provin din familii defavorizate, pentru care costurile asociate acestor intervenţii ar fi insurmontabile. Sprijinind aceşti copii prin aportul unor companii inimoase precum Electroargeş contribuim la integrarea lor în societate, cu şanse egale faţă de alţi copii, mai norocoşi decât ei", declară Cătălina Costache, Director Executiv Fundaţia Polisano.

În România, 1 copil din 100 se naşte cu o malformaţie cardiacă şi doar 2 centre publice efectuează intervenţii pe cord pentru copii, ceea ce înseamnă că mai puţin de un sfert din intervenţiile necesare sunt realizate anual. Prin programul iniţiat de Fundaţia Polisano şi spijinit de Electroargeş, sunt mobilizate echipe medicale specializate din străinătate, pentru operarea cazurilor limită.

Înfiinţată în anul 1971, compania Electroargeş este unul dintre cele mai cunoscute mărci româneşti cu tradiţie. Compania este specializată în producţia de aparate electrocasnice, aparate de uz gospodăresc, aparate profesionale pentru dotări hoteliere şi industriale, unelte electrice portabile, dispozitive, scule şi truse de scule şi echipamente auto. De asemenea, Electroargeş a dezvoltat o serie de colaborări pentru execuţia de repere, subansamble şi produse, pentru mai multe companii din ţară şi străinătate, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb