Electromontaj anunţă începerea parteneriatului cu DTEK Renewables International & Moldova Eolian

G.D.
Companii / 19 ianuarie 2023

Ionuţ Tănăsoaica, CEO Electromontaj şi directorul DTEK Renewables - Moldova Eolian

Ionuţ Tănăsoaica, CEO Electromontaj şi directorul DTEK Renewables - Moldova Eolian

Grupul Electromontaj anunţă începerea parteneriatului cu DTEK Renewables International & Moldova Eolian pentru implementarea parcului eolian din comuna Ruginoasa, judeţul Iaşi, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în urma câştigării licitaţiei, Electromontaj a semnat contractul pentru proiectarea şi construirea infrastructurii pentru cel mai mare parc eolian din Moldova, comuna Ruginoasa, investiţie a DTEK Renewables International & Moldova Eolian.

Lucrările care fac obiectul acestui contract sunt: reţeaua de linii electrice subterane de 35 kV necesară pentru colectarea energiei de la generatoare până în staţia de conexiune la SEN (Sistemul Energetic Naţional), fundaţiile pentru cele zece turbine eoliene care se vor monta în cadrul acestui proiect, platformele pentru depozitarea echipamentelor, platformele pentru calarea macaralelor de mare tonaj care vor face montajul pe şantier al turbinelor, precum şi drumurile de acces şi interioare ale parcului eolian: atât cele temporare care vor permite aducerea elementelor componente ale turbinelor cât şi drumurile definitive care se vor utiliza pentru exploatarea şi mentenanţa echipamentelor pe întreaga durată de viaţă a instalaţiei.

La derularea proiectului va participa şi Emfor Montaj, companie din grupul Electromontaj, în calitate de subcontractor.

Parcul de la Ruginoasa se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 23 ha. Centrala electrică eoliană va avea o putere instalată de 60 MW şi odată finalizată va livra o cantitate considerabilă de energie în Sistemul Energetic Naţional, aproximativ 150.000 MWh/an.

Lucrările Electromontaj sunt programate a se finaliza într-un timp record, până în luna Septembrie 2023.

"Ne bucurăm să începem anul cu un proiect nou în zona energiei regenerabile. Este un parteneriat care ne onorează şi care demonstrează din nou capacitatea Electromontaj de a susţine tranziţia către un viitor sustenabil. Darea în exploatare a noii capacităţi de producţie de energie eoliană în parcul Ruginoasa are o valoare deosebită pe fondul crizei energetice actuale", a spus Ionuţ Tănăsoaica, CEO Electromontaj.

"Suntem încântaţi să colaborăm cu Electromontaj. Parcul eolian Ruginoasa este o parte importantă a creşterii portofoliului nostru de producere de energie din surse regenerabile în România şi suntem încrezători că Electromontaj, una dintre cele mai mari şi mai experimentate companii de construcţii din România, poate contribui la succesul proiectului", a spus John Stuart, CEO DTEK Renewables International.

În prezent, Electromontaj are în derulare proiecte, atât în ţară cât şi la nivel international: Linia Electrică Aeriană (LEA) 440 kV dublu circuit Gutinaş-Smârdan, LEA 440 kV Porţile de Fier - Anina - Reşiţa, trecerea la tensiunea de la 220kV la 440kV a axului Porţile de Fier - Reşiţa - Timisoara -Sacalaz - Arad, reconductorare LEA 220 kV Stejaru - Fântânele - Gheorghieni, racordarea LEA 400 kV Isaccea Varna şi LEA 400 kV Isaccea Dobrudja în staţia 400 kV Medgidia Sud şi este în curs de finalizare LEA 400 kV Cernavodă-Stâlpu, proiect în cadrul căruia Electromontaj a proiectat, construit şi instalat cei mai înalţi stâlpi de înaltă tensiune din România, modernizarea LEA 380 kV Krimpen aan den Ijssel - Geertruidenberg în Olanda.

În 2022 au fost finalizate proiecte în Bulgaria, Grecia şi Olanda şi s-a deschis o sucursală în Republica Moldova pentru proiecte care vor fi derulate acolo.

Emfor Montaj este companie de construcţii montaj, parte din grupul Electromontaj, specializată în lucrări de inginerie civilă de fundaţii clasice şi forate, investigaţii de sol şi construcţii drumuri şi clădiri, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb