Elena Băsescu demisionează din PD-L pentru a candida ca independent

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 19 martie 2009

Elena Băsescu demisionează din PD-L pentru a candida ca independent

Secretarul general al Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat Liberal (PD-L), Elena Băsescu, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că va demisiona din Partidul Democrat Liberal şi va candida ca independent în alegerile europarlamentare.

Fiica cea mică a preşedintelui Traian Băsescu a spus că motivul pentru care a luat această decizie este "larga campanie de presă" din care, în opinia ei, "ar fi avut de pierdut tatăl ei şi PD-L".

"Nu tata mi-a impus candidatura şi nici PD-L nu a acţionat în mod servil acceptându-mă pe liste. Drept dovadă, lista PD-L pentru alegerile europarlamentare nu a fost aprobată deocamdată de Biroul Permanent Naţional al PD-L", a precizat Elena Băsescu.

Ea a afirmat că "nu doreşte să se ascundă după o listă de partid", nu vrea ca tatăl ei să fie acuzat de nepotism şi nici ca "PD-L să fie pus în situaţia să aleagă între ea şi intelectuali".

"De aceea voi candida ca independent şi mă voi întoarce în PD-L după alegerile europarlamentare", a spus Elena Băsescu.

Ea a mai precizat că este conştientă de faptul că nu are şanse reale să ajungă europarlamentar, adăugând că legea prevede obligativitatea strângerii unui număr de 100.000 de semnături.

"Sunt conştientă că nu am şanse reale (...) dar voi încerca. În acest sens îmi voi ruga prietenii din Organizaţia de Tineret a PD-L să încercăm să strângem aceste semnături", a spus ea.

Elena Băsescu a solicitat, de asemenea, jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă, să semneze listele de sprijin ale candidaturii ei, deschise cu numele Ioanei Băsescu, sora sa, şi a adăugat că ştie la ce s-a ""înhămat", deoarece este nevoie de resurse financiare importante pentru o asemenea campanie şi, de asemenea, de "ambiţie, hotărâre şi determinare". "Ambiţie, hotărâre şi determinare am, însă nu am resurse financiare importante", a subliniat mezina preşedintelui. Secretarul general al OTPD-L a spus că, în prezent, câştigă doar "1.000 şi ceva de euro lunar" la o companie privată, unde munceşte de cinci ani, începând cu un salariu de 300 de euro. "Veţi vedea acest lucru din declaraţia de avere pe care o voi depune, dacă voi ajunge acolo", a adăugat Elena Băsescu.

Nu în ultimul rând, Elena Băsescu a precizat că însemnul ei electoral va fi EBA, de la numele său.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, marţi seară, într-o emisiune televizată, că discuţia privind candidatura fiicei sale la alegerile europarlamentare este tranşată şi a adăugat că ea va fi cea care va oferi presei informaţii în legătură cu acest subiect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb