Elena Dumitru a avut întâlniri bilaterale cu reprezentanţii Norvegiei şi ai Republicii Moldova

F. A.
Politică / 13 mai 2013

Secretarul de Stat din Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice Elena Dumitru s-a întâlnit cu oficiali din Republica Moldova şi Norvegia cu ocazia participării la reuniunile extraordinare şi ordinare ale Conferinţelor Părţilor la Convenţiile de la Basel, Rotterdam şi Stockholm care au avut loc la Geneva, informează un comunicat de presă.

Scopul întâlnirilor a fost întărirea cooperării dintre guvernele României şi cele ale acestor ţări, în ideea dezvoltării de proiecte comune şi realizarea unor schimburi de experienţă pentru implementarea obligaţiilor asumate în domeniul protecţiei mediului, inclusiv în domeniul managementului deşeurilor şi substanţelor chimice în contextul dezvoltării durabile.

Astfel, s-a decis demararea unor proiecte de Twinning între România şi Republica Moldova, având ca domenii prioritare apele, managementul deşeurilor şi substanţelor chimice, ariile protejate şi solurile contaminate.

În cadrul reuniunii cu reprezentantul Norvegiei, Secretarul de Stat, Elena Dumitru a trecut în revistă principalele proiecte derulate cu ajutorul fondurilor norvegiene (proiectul "Dezvoltarea pieţelor ecologice emergente din România" -ECOEMERGE", proiectul PHARE 2004/016-772.03.03/02.01- Întărirea capacităţii instituţionale pentru implementarea Directivei SEA şi a Directivei de Raportare ) şi a prezentat stadiul proiectelor aflate în derulare (proiectul "Programul de apă şi salubritate în municipiile Măgura şi Unguriu din judeţul Buzău", proiectul "Introducerea tehnologiei de iluminare LED, eficientă şi "curată pentru mediu").

La final, Secretarul de Stat a punctat domeniile prioritare pentru ţara noastră, respectiv schimbările climatice, biodiversitatea şi substanţele chimice, în special monitorizarea substanţelor prioritare din apă.

De asemenea, s-a prezentat stadiul proiectelor finanţate din fondurile norvegiene în domeniul schimbărilor climatice, managementului substanţelor periculoase şi biodiversităţii. Săptămâna viitoare va veni la Bucureşti, responsabilul norvegian pentru aceste fonduri si va avea loc o reuniune cu responsabilii din minister pentru cele 3 proiecte finanţate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb