Elena Lasconi: "Justiţia nu funcţionează"

S.B.
Politică / 22 octombrie

Elena Lasconi: "Justiţia nu funcţionează"

Preşedinta USR, Elena Lasconi, declară marţi că justiţia nu funcţionează şi o spune cu toată responsabilitatea, ea arătând că acum e mai mult despre privilegiile celor aflaţi în fruntea statului, despre privilegiile copiilor lor, care şi-au făcut alte reguli decât noi toţi, informează news.ro.

Lidera USR a reacţionat la declaraţia lui Marcel Ciolacu, care spune că "Justiţia funcţionează, hai să o lăsăm în pace".

"Am citit declaraţia lui Marcel Ciolacu, care spune că "Justiţia funcţionează, hai să o lăsăm în pace". Serios? Cum să spui că funcţionează când doar într-un an au fost închise 5.000 de dosare prin prescriere? Asta înseamnă mii de cazuri de corupţie, evaziune fiscală şi alte infracţiuni grave care au fost lăsate fără nicio sentinţă. Cum putem să închidem ochii când marii fugari, condamnaţi pentru corupţie, ne zâmbesc sfidător în pozele de pe Instagram, în timp ce stau pe plaje şi iahturi luxoase? Cum să spunem că totul e în regulă, "să închidem acest capitol", când avem cazuri revoltătoare, precum cel al lui Mario Iorgulescu, care a fost scăpat de condamnarea de 14 ani pentru omor după ce a ucis un tânăr, conducând drogat şi cu viteză mare? M-am săturat să văd beizadele scăpate de justiţie", a scris Lasconi pe Facebook.

Ea arată că, dacă aceasta este definiţia lui Ciolacu pentru "justiţia care funcţionează", atunci e clar că avem o mare problemă.

"Justiţia nu funcţionează. Şi o spun cu toată responsabilitatea. Acum e mai mult despre privilegiile celor aflaţi în fruntea statului, despre privilegiile copiilor lor, care şi-au făcut alte reguli decât noi toţi. Iar eu nu vreau să las asta să continue", subliniază Elena Lasconi.

Preşedinta USR anunţă că ce propune ea şi USR, şi anume "o justiţie dreaptă pentru toţi".

"Vrem ca DNA-ul să redevină puternic, vom lua măsuri antifugari, pentru că e timpul să oprim hoţii de la a mai fugi din ţară. Vom face confiscare extinsă reală, astfel încât averile hoţilor să fie recuperate. Vom debaroniza justiţia şi vom reforma CSM-ul. Nu mai putem să tolerăm un sistem care protejează privilegiaţii. Justiţia nu e un subiect închis, iar eu, după ce voi câştiga alegerile, nu mă voi opri până când nu o să avem o justiţie dreaptă, egală pentru toţi, fără nicio excepţie. Să construim acea Românie în care nimeni nu e mai presus de lege. O Românie pentru toţi, nu doar pentru unii", mai scrie Lasconi în postare.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. sa se uite in ograda ei

    Cum nu funcționează,usr și PNL au păstorit justiția 4 ani ,sa nu uitam cum apara usr și PNL justiția în strada la protestele din 2016 cum ne spuneau ei ca dacă psd schimba legile justiția nu mai funcționează,inclusiv țața Lasconi topaia prin piata victoriei apărând justiția "libera și independenta"

    1. Cand a pastorit USR-ul justitia 4 ani? Nu stiai ca au stat la guvernare 6 luni tocmai pentru ca politrucii erau deranjati???

      Ai dreptate, au stat la guvernare 6 luni dar și atunci hartuiti în permanență de" colegii " liberali geloși că miniștrii USR erau mai activi și evident mai vizibili. Rareș Bogdan apărea zilnic cu critici la adresa lor .A fost un stres continuu și în final au fost aruncați peste bord!

    Mult și primăria pt matale...

    Mulți, multe de au lucrat în televiziune și nu au trac când vorbesc, cred că pot conduce și țara...  

    1. După dumneata doar nomenclaturistii pot conduce țara,nu?

      Ți se vad galoanele după umăr...

    Justita in ansamblu aplica codurile penale si de procedura trecute in parlament si..... atent interceptate de inamovibila CCR!! Ca de asta e asa de mare batalia pt nominalizarea de avocati, notari, onsilieri etc la CCR care e orice dar nu meritocratica. Rezultatele acestei malversatiuni pitice sunt cele corect punctate de d Lasconi. Da, asa este si sincer nu vad cum se poate schimba aceasta stare de fapt fara revizuirea statutului si limitelor CCR si eliminarea chichitelor avocatesti competent strecuratd in coduri cu care elitele conectate politic se bucura de impunitate si averi (desi trebuie sa cheltuie masiv pt asta, dar imbogatesc avocatii si dsci..... creste PIB). Si asta nu se poate face decat in parlament unde se pare ca, elitele politice nu sunt interesate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb