Elevi români, premiaţi la Olimpiada Internaţională de Chimie de la Washington

Anca Iovan
Miscellanea / 1 august 2012

Elevii români au fost premiaţi cu o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz la a 44-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie de la Washington, care a avut loc în perioada 21-30 iulie.

Vlad Băcăuanu, elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti a primit medalia de aur, Alexandru Paraschiv, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti şi Andreea Filip, elevă în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti au primit medalia de argint, iar Silvian Baltac, fost elev al Liceului Teoretic "Neagoe Basarab" din Olteniţa a primit medalia de bronz.

Lotul de elevi a fost însoţit şi coordonat de către Profesor Doctor Marius Andruh, de la Universitatea din Bucureşti şi de Profesor Daniela Bogdan Inspector General în cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Primul-ministru Victor Ponta îi felicită pe componenţii lotului olimpic al României. Reuşita lor reprezintă, în opinia primului-ministru, pe lângă un succes individual, o legitimare a sistemului de învăţământ românesc, dar şi o mare onoare adusă ţării noastre la nivel internaţional.

Domnia sa a precizat: "Vreau să îi felicit pe Vlad Băcăuanu, Maria Andreea Filip, Alexandru Paraschiv şi George Silvian Baltac pentru medaliile câştigate la ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Chimie. Prin succesele lor, aceşti tineri elevi aduc o medalie şi şcolii româneşti care, aşa cum o dovedesc medaliile lor, oferă olimpici internaţionali în chimie. Încă o dată, îi felicit pe elevii câştigători, pe profesorii care i-au pregătit şi le-au fost aproape, precum şi pe părinţii acestor tineri care, sunt convins, sunt extrem de mândri de copiii lor în aceste momente.

Ca prim-ministru al Guvernului României, sunt extrem de fericit să văd cum elevii României aduc astfel de succese ţării noastre, oferindu-ne tuturor motive de mândrie. Medaliile lor sunt tot atât de multe argumente pentru ca şcoala românească şi profesorii săi să fie recunoscuţi şi respectaţi atât în ţară, cât şi în străinătate. Munca acestor elevi, precum şi implicarea profesorilor care i-au pregătit au fost legitimate şi în 2012 de aceste medalii de aur, argint şi bronz".

Şeful Executivului a mai spus că toate aceste premii le oferă factorilor decizionali din sfera politică şi guvernamentală, obligaţia să reuşească transferul unor succese individuale de o amploare atât de mare către întregul sistem de învăţământ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb