Eliberarea documentelor de stare civilă se va putea face online

F. A.
Comunicate de presă / 19 aprilie 2013

Etapa de depunere a proiectelor pentru implementarea unui proiect la nivel naţional, care are ca obiectiv general îmbunătăţirea şi automatizarea sistemului de depunere a cererilor pentru emitere/eliberare şi eliberarea efectivă a documentelor de stare civilă, s-a încheiat în data de 17 aprilie, se precizează într-un comunicat de presă.

Perioada în care au putut fi făcute înregistrările online a fost 18 martie - 17 aprilie.

Bugetul total al proiectului de eliberarea online a actelor de Starea Civilă este de 35 milioane de euro.

Beneficiarul eligibil este un parteneriat între Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) ca lider de proiect, Ministerul Afacerilor Interne (prin Direcţia Generală pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, MAI - DGCTI) şi Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date (DEPABD).

Pentru emiterea unui nou document se intenţionează ca cetăţenii să nu mai folosească decât Cartea de Identitate, restul documentelor regăsindu-se în sistem.

"Nu este vorba de o simplă digitalizare a unor documente, ci de regândirea unor procese astfel încât cetăţenii să vadă plus valoare în viaţa lor în termeni de timp redus de interacţiune fizică cu autorităţile, iar acestea să poată gestiona fluid şi eficient informaţiile. Pentru prima oară în istoria României ne propunem să facem un istoric al documentelor de stare civilă din ultima sută de ani", a declarat ministrul pentru societatea informaţională, Dan Nica.

Pentru acest apel au fost alocate 154.000.000 lei, din care aproximativ 127.358.000 lei FEDR şi 26.642.000 lei de la bugetul de stat.

Apelul a fost lansat în cadrul Operaţiunii 3.2.1 "Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar", din cadrul Domeniului Major de Intervenţie 2 "Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice", Axa III "Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public".

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb