Elis Pavaje: Vânzările prin intermediul companiilor de construcţii şi montaj au crescut cu 31%

F.D.
Companii / 28 noiembrie 2023

Elis Pavaje: Vânzările prin intermediul companiilor de construcţii şi montaj au crescut cu 31%

În primele 10 luni ale anului, rezultatele Elis Pavaje au depăşit estimările iniţiale previzionate pentru acest an. Creşterea peste aşteptări a rezultatelor companiei este consecinţa creşterii volumului de lucrări de infrastructură. Elis Pavaje îşi menţine poziţia de lider de piaţă şi înregistrează astfel o creştere de peste 25% faţă de anul 2022. Cea mai mare pondere în volumul de vânzări o reprezintă cele realizate prin intermediul companiilor de construcţii şi montaj, care au crescut cu 31% în primele luni ale anului, conform unui comunicat de presă al companiei.

În ciuda contextului economic dificil din acest an şi a incertitudinilor din societate, Elis Pavaje anunţă pentru al doilea an consecutiv depăşirea semnificativă a estimărilor anuale. Produsele care contribuie cel mai mult la cifra de afaceri sunt pavelele şi dalele, cu o pondere de peste 45% în valoarea vânzărilor de prefabricate din beton, urmate de borduri şi rigole. Conform rezultatelor studiului sectorial realizat anual de Neomar Consulting pe piaţa prefabricatelor mici din beton, Elis Pavaje a avut în 2023 o cotă de piaţă de 25,5%. Ponderea vânzărilor în funcţie de destinaţie - spaţii rezidenţiale, versus zone comerciale sau industriale şi infrastructura publică (drumuri şi poduri) - s-a schimbat anul acesta în favoarea lucrărilor mari de infrastructură. Lucrările de drumuri şi autostrăzi înregistrează anul acesta o creştere accelerată, continuând să evolueze pe trendul ascendent demarat în toamna anului trecut, când s-a pus în aplicare legislaţia privind actualizarea valorii contractelor cu nivelul majorat al preţurilor materialelor de construcţii.

Aceste lucrări au putut fi abordate de Elis Pavaje ca urmare a creşterii capacităţilor şi randamentului de producţie, după investiţiile realizate de companie în noua fabrică de la Arad şi în urma modernizării facilităţilor de producţie de la celelalte fabrici. Serviciile pentru lucrările de infrastructură au fost gestionate atât prin colaboratori cât şi prin resurse proprii ca urmare a dezvoltării diviziei de antrepriză generală.

În urma unei investiţii de 20 de milioane de euro, Elis Pavaje a deschis în 2022 la Arad o nouă fabrică cu capacitate de producţie de 7000 mp/zi, cu un flux de producţie complet automatizat. Producţia din această unitate este destinată în mod special zonei de vest a ţării şi ca platformă pentru dezvoltarea de noi produse urmărind în acest fel a răspunde unei cereri de piaţă tot mai diversificate.

"Succesul nostru se datorează unei echipe de oameni dedicaţi misiunii companiei, aceea de a produce prefabricate din beton sau de a asigura servicii de calitate pentru realizarea lucrarilor. În construcţii, lucrările sunt duse la bun sfârşit în termenul şi standardele impuse de proiecte datorită flexibilităţii şi atitudinii foarte bune a angajatului care vrea să facă lucrurile bine. Mi-aş dori ca reprezentanţii guvernării să vadă importanţa strategică a industriei de construcţii şi să conceapă programe dedicate pentru a păstra forţa de muncă în ţară." a declarat Emil Goţa, Directorul General al Elis Pavaje.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb