Elon Musk îşi propune să finalizeze achiziţia aplicaţiei Twitter până la sfârşitul lunii

F.D.
Internaţional / 7 octombrie 2022

Elon Musk îşi propune să finalizeze achiziţia aplicaţiei Twitter până la sfârşitul lunii

Miliardarul Elon Musk a spus că îşi propune să finalizeze achiziţia aplicaţiei Twitter până la sfârşitul lunii, dar compania "nu va accepta da drept răspuns", relatează BBC.

Conform sursei citate, într-un dosar în instanţă, el a spus că platforma de socializare şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la "posibilitatea teoretică a unui eşec viitor de a obţine finanţare prin datorii" pentru a plăti tranzacţia.

Twitter a spus că nu are încredere că oferta va ajunge.

Twitter l-a dat în judecată pe Musk în iulie, după ce a încercat să renunţe la cumpărarea companiei.

Elon Musk a cerut instanţei să suspende această luptă juridică.

Musk a spus că nu mai este nevoie de litigii, după ce a declarat, în această săptămână, că este pregătit să continue cu planul iniţial de preluare, până la primirea finanţării şi la încheierea bătăliei legale, precizează sursa citată.

"Nu este nevoie de un proces accelerat pentru a ordona inculpaţilor să facă ceea ce fac deja", au scris avocaţii lui Musk într-un dosar.

"Totuşi, Twitter nu va accepta da ca răspuns. În mod uimitor, ei au insistat să continue acest litigiu, punând nechibzuit afacerea în pericol şi jucându-se cu interesele acţionarilor lor."

Joi, în propriul dosar pentru Curtea Cancelariei din Delaware, Twitter a declarat că se opune suspendării litigiilor, numind o astfel de mişcare "o invitaţie la alte nenorociri şi întârzieri".

Compania a spus că nu are încredere în promisiunile lui Musk , menţionând că o bancă care a ajutat la finanţarea tranzacţiei a mărturisit în această săptămână că nu a primit nicio notificare de la acesta cu privire la planurile de a merge mai departe.

"Inculpaţii pot şi ar trebui să închidă săptămâna viitoare", a scris compania. "Până când inculpaţii se angajează să închidă aşa cum este necesar, Twitter are dreptul să îşi asume ziua în instanţă."

Elon Musk a anunţat un plan de a cumpăra Twitter pentru 54,20 USD per acţiune în aprilie. Dar s-a retras de la înţelegere doar câteva săptămâni mai târziu, spunând că este îngrijorat de faptul că conturile de spam de pe platformă sunt mai mari decât pretindea Twitter, arată sura citată.

În cele din urmă, Twitter a dat în judecată pentru a-l forţa pe Musk să finalizeze înţelegerea.

În procesul său, Twitter a susţinut că Musk era îngrijorat de preţul pe care a acceptat să-l plătească, după o scădere bruscă a valorii acţiunilor tehnologice, inclusiv Tesla, compania de maşini electrice pe care o conduce şi este baza unei mari avuţii.

Musk urma să fie audiat săptămâna aceasta, ca parte a pregătirii procesului, care era programat să înceapă pe 17 octombrie. Procesul este acum amânat pentru 28 octombrie pentru a permite încheierea unui acord, potrivit unui dosar al instanţei, mai scrie BBC.

Acţiunile de pe Twitter au încheiat ziua în scădere cu peste 3%, pe fondul îndoielilor investitorilor că afacerea va fi finalizată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb