Elon Musk vrea să renunţe la achiziţionarea Twitter

G.D.
Miscellanea / 6 iunie 2022

Elon Musk vrea să renunţe la achiziţionarea Twitter

Elon Musk ameninţă că va renunţa la oferta sa de 44 miliarde de dolari pentru achiziţionarea platformei de socializare Twitter Inc, acuzând firma că refuză să-i dea informaţii referitoare la conturile de spam, transmite AP, potrivit Agerpres.

Avocaţii Tesla şi directorul general al SpaceX au trimis astăzi o scrisoare Twitter în care ameninţă că vor renunţa la tranzacţie. Scrisoarea a fost inclusă într-o solicitare transmisă Autorităţii de supraveghere a pieţei de capital din SUA (U.S. Securities and Exchange Commission - SEC).

În document se arată că Musk a cerut în mod repetat informaţii începând din 9 mai, aproximativ o lună după ce a înaintat oferta de achiziţionare a Twitter, pentru a evalua cât de multe dintre cele 229 de milioane de conturi ale companiei sunt false.

În urma anunţului, acţiunile Twitter au scăzut cu peste 5% în predeschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei de la New York.

În scrisoare, avocaţii susţin că Twitter s-a oferit doar să furnizeze detalii privind metodele de testare ale companiei. Dar ei subliniază că răspunsul "ar echivala cu refuzul de a transmite datele solicitate de Elon Musk". Şeful Tesla vrea datele pentru a face propriile sale verificări a ceea ce el susţine că ar fi metodologiile relaxate ale Twitter.

Pe baza celei mai recente corespondenţe cu Twitter, Musk crede că firma se opune şi zădărniceşte dreptul său la obţinerea de informaţii, conform acordului de fuziune din aprilie, susţin avocaţii.

"Aceasta reprezintă o încălcare flagrantă clară a obligaţiilor Twitter, conform acordului de fuziune din aprilie, iar Elon Musk îşi rezervă toate drepturile rezultând din aceasta, inclusiv dreptul de a nu finaliza tranzacţia şi de a încheia acordul de fuziune", se arată în scrisoare.

Elon Musk s-a exprimat în favoarea curăţării conturilor de spam.

Recent, Twitter a raportat că în primele trei luni din 2022 conturile false au reprezentat mai puţin de 5% din utilizatorii zilnici activi.

Dacă Twitter sau Elon Musk se retrag din acord, trebuie să plătească celeilalte părţi o taxă de reziliere de un miliard de dolari.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cum?? Nu se poate! Hahaha.

    Cand spunem pe aici ca Musk este un mare sarlatan care si-a vandut actiunile Tesla sub pretextul ca va cumpara twitter, mare Ban ne spunea ca Musk este persecutat de democrati etc.

    Ei, domnule Ban ce parere mai aveti despre Musk? 

    Ceea ce e foarte bine pentru Twitter.

    Musk e un showman patologic. "Deciziile" lui de business nu mai au de mult legatura cu logica economica si de afaceri. "Sint cel mai tare, pot realiza tot ce-mi propun."

    Un Mussolini corporatist. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb