EMIL BOC: "Campania naţională de vaccinare nu este suficientă"

J.P.
Miscellanea / 6 ianuarie 2021

"Campania naţională de vaccinare nu este suficientă"

Un consilier local din Cluj-Napoca vrea să implice vedetele locale în campania de vaccinare anti-COVID. Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, si-a declarat susţinerea faţă de proiect şi a explicat la Digi24 că ideea este ca la nivel local, campania naţională de vaccinare să fie dublată cu mesaje care să ajungă "la firul ierbii", în microuniversurile în care trăiesc oamenii.

"Eu cred că această pandemie poate fi învinsă prin ştiinţă şi cu ajutorul conştiinţei. De fapt, aşa spunea şi fondatorul şcolii medicale clujene, Iuliu Haţeganu, că medicina este ştiinţă şi conştiinţă. Şi aici avem nevoie de ştiinţă, şi anume de vaccin, dar avem nevoie şi de conştiinţă. Or, conştiinţa înseamnă în acest caz încredere. Cum putem cultiva încrederea? Adresându-ne acelora care pot să inspire încredere la nivelul comunităţilor locale. Ce vrem să facem noi: să completăm campania naţională de susţinere a vaccinării cu o campanie locală, dar care nu se rezumă doar la vedete, la actori, la rectori, la aleşi locali. Trebuie să ne adresăm oamenilor din microuniversul lor, adică în cine are încredere omul de la bloc? Are încredere în preşedintele asociaţiei de bloc, de exemplu, pentru că l-a ales să-i gospodărească banii. Are încredere, poate, în şoferul cu care merge dimineaţa în transportul în comun. Are încredere în profesorul care are grijă de copilul lui la şcoală sau e diriginte. Adică vrem să coborâm acest nivel de discuţie la firul ierbii, pentru a cultiva şi mai mult încrederea în vaccin şi, repet, dincolo de campania generală, care se focalizează pe persoane publice, nu este suficient, după părerea noastră, ci trebuie să coborâm în microuniversul unde cetăţeanul trăieşte cu adevărat şi să găsim acele persoane în care el are încredere la acel nivel", a explicat Emil Boc, marţi seara, la Digi24.

"Informare este puţin spus, este vorba despre conştientizarea" populaţiei, a precizat edilul în legătură cu campania pe care vrea să o demareze la nivel local. "Democraţia să ştiţi că nu este uşoară. Avem de luptat foarte mult cu ignoranţa, avem de luptat cu fake news-urile, avem de luptat cu cei care propovăduiesc teorii conspiraţioniste, adică avem de luptat cu cei care ne pun în pericol sănătatea noastră în fiecare zi, pentru că din fericire sau nefericire, democraţia permite şi acest lucru. Cineva spunea că avem nevoie în democraţie de eroi obişnuiţi în fiecare zi. Or, dacă cetăţenii nu sunt activi şi să-şi apere democraţia - inclusiv, acum, înţeleg prin democraţie apărarea sănătăţii publice - atunci, nu vom avea succes ca naţiune, ca şi comunitate", a punctat Emil Boc.

"În pandemie trebuie să vorbească oamenii de ştiinţă, iar ei ne spun clar: prin vaccin reuşim să trecem de această pandemie mult mai uşor. Iar pentru asta avem nevoie de sprijinul şi de implicarea ficăruia dintre noi. Deci, această campanie nu va fi doar una de informare, ci şi de motivare, conştientizare şi de implicare a oamenilor în procesul de vaccinare", a arătat edilul.

Întrebat pentru ce soluţie ar opta - să fie implicate sau nu personalităţile publice, vedetele, în vaccinarea publică, pentru a da un exemplu? - Emil Boc este de părere că soluţia României este corectă şi echilibrată: fiecăruia când îi vine rândul, există nişte criterii stabilite de oamenii de ştiinţă şi nu trebuie să fie unul mai egal decât altul.

Emil Boc a spus că atunci când îi va veni rândul, va face vaccinul şi va sprijini public campania de vaccinare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Deci Boc vrea un rol și niste contracte de publicitate grase in aceasta vaccinare.

    Boc mai lipsea din acest peisaj de hitlerism sinistru 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb