Emil Boc: Cererea de autonomie teritorială pentru Ţinutul Secuiesc este o exagerare

Ziarul BURSA #Politică / 26 septembrie 2006

Preşedintele Partidului Democrat (PD), Emil Boc, a declarat, ieri, ca reacţie la afirmaţiile preşedintelui Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), Marko Bela, că cererea de autonomie teritorială pentru Ţinutul Secuiesc este o exagerare. "Ceea ce a propus preşedinte Marko Bela nu se va întâmpla niciodată în Româ-nia. Este o declaraţie pur politică, care niciodată nu se va regăsi, sau cel puţin cât timp eu şi cei de la Partidul Democrat vom fi în poziţia de a decide în România nu se va ajunge la un separatism teritorial în Transilvania, aşa cum a fost anunţat de către UDMR", a spus Emil Boc, care a adăugat că asemenea cereri pur şi simplu "sar calul".

Preşedintele PD a mai susţinut că nu se va organiza un referendum pe tema autonomiei teritoriale. De asemenea, Boc a negat afirmaţiile potrivit cărora UDMR ar condiţiona susţinerea înfiinţării Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) de adoptarea Legii privind statutul minorităţilor.

Boc a specificat că în cadrul coaliţiei de guvernământ s-a căzut de acord asupra proiectului privind înfiinţarea ANI, în sensul votării acestuia, astfel încât substanţa sa să nu fie afectată, comparativ cu forma propusă de guvern.

PSD cere demisia premierului dacă nu se va delimita de declaraţiile lui Marko Bela

Partidul Social Democrat (PSD) ar putea solicita demisia primului-ministru Călin Popes-cu-Tăriceanu, dacă acesta nu va avea o poziţie publică în privinţa declaraţiilor făcute de vicepremierul Marko Bela prin care se încurajează autonomia teritorială, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al PSD, Cristian Diacones-cu. El consideră că premierul trebuie să se delimiteze de aces-te afirmaţii, făcute chiar în pragul aderării la Uniunea Europea-nă, "care pun în discuţie principiile Constituţiei României".

Cristian Diaconescu şi-a exprimat temerea potrivit căreia "vor exista voci generate artificial", la 11 octombrie, când se va discuta în Parlamentul European Raportul de monitorizare al Comisiei Europene.

"Se creează o confuzie întreţinută artificial prin aceste luări de poziţie. Discuţiile privind euro-regiunile de dezvoltare şi autonomia culturală nu au nicio legătură cu noţiunile de euro-regiunile secuieşti şi autonomia teritorială", a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb