EMIL BOC DESPRE MOŢIUNEA PSD:  "Victor Ponta devine baronul pensiilor de lux"

C.D.
Macroeconomie / 5 iunie 2010

"Victor Ponta devine baronul pensiilor de lux"

Premierul Emil Boc îl acuză pe liderul PSD Victor Ponta că a devenit "baronul pensiilor de lux", după ce social-democraţii au anunţat că vor depune, săptămâna viitoare, o moţiune de cenzură împotriva măsurilor de austeritate ale Guvernului.

Primul-ministru consideră că prin depunerea unei moţiuni de cenzură, social-democraţii se pronunţă, de fapt, pentru menţinerea pensiilor parlamentarilor şi pentru accentuarea deficitului bugetar.

Emil Boc a declarat: "Prin deja anunţata moţiune de cenzură, Partidul Social Democrat respinge proiectul care vizează eliminarea pensiilor de lux din România, iar Victor Ponta devine < baronul pensiilor de lux >. Prin respingerea legii care prevede eliminarea acestui tip de pensii, în fapt, Victor Ponta se pronunţă pentru menţinerea pensiilor parlamentarilor şi pentru accentuarea deficitului bugetului de pensii".

Potrivit primului-ministru, numai din procesul de recalculare a 8.236 de pensii "de lux" vor putea să fie plătite, într-o lună, 60.000 de pensii medii.

Emil Boc a explicat: "Cele aproape 200.000 de pensii speciale, calculate fără respectarea principiului contributivităţii, adâncesc, fără ieşire, deficitul bugetului de pensii, Guvernul fiind nevoit să oprească, prin redistribuire de fonduri, finanţările din domenii prioritare precum educaţie şi sănătate. Recalcularea tuturor pensiilor speciale va conduce la diminuarea deficitului actual al bugetului de pensii".

În context, premierul a mai precizat că Guvernul a promovat, încă de anul trecut, un proiect de lege privind reforma sistemului unitar de pensii, prin angajarea răspunderii în faţa Parlamentului, însă, conform spuselor sale, prin votul Parlamentului pe moţiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului Boc în data de 13 octombrie 2009, procesul de implementare al legii a fost temporar oprit.

"Guvernul a reluat, însă, procedura, din dorinţa de a avea un sistem unitar de pensii, prin promovarea unui nou proiect de lege în Parlament", a spus Emil Boc, care a adăugat: "Din necesitatea de a elimina cât mai repede favorurile oferite unor categorii de pensionari, Guvernul îşi angajează răspunderea pe un proiect de lege care prevede eliminarea pensiilor speciale".

Premierul a mai făcut un apel la Victor Ponta "să dea dovadă de maturitate politică" în privinţa moţiunii de cenzură, al cărei scop este demiterea Guvernului.

"Este responsabilitatea mea, ca prim-ministru, să trag un semnal de alarmă şi să impun, alături de membrii Cabinetului pe care îl reprezint, măsuri care să reechilibreze bugetul de pensii, având în vedere că, dacă în 1990 erau 2,2 plătitori la un beneficiar, anul trecut, acest raport era de 0,8 plătitori la un beneficiar", a încheiat primul-ministru.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Numai prostii vorbesti Boc.

    Nu mai ai ce spune si deviezi de la subiect. 

    Am crezut ca ma-ta te-a facut mai destept. 

    Am gresit odata cand v-am votat, a 2-a sansa nu o sa va mai dau vreodata.

    Adio dobithocule. 

    1. Nu tin cu Boc, dar Ponta s-a instalat prea repede in partid si accelereaza pedala dde a se inbogati si a-si cladi o batranete fara griji. Ponta nu te mai bate cu pumnul in piept ca est tanar, caci maine poti trece strada si te zboara unul cu masina si vei avea un sfarsit glorios ca M. Monroe etc. Cei care sunt mai batrani s-au nascut mai devreme. Ponta nu uita ca la tara fostii tarani traiesc din 300 lei, tu cate ore poti trai cu 300 lei. Nu mai fi asa flamand tu si toti banditii din partide care nu face-ti nimic decat sa naruiti tara, gandeste-te ca pentru toate astea vei da raspundere. Cu bine si ce le oferi saracilor si neajutoratilor de asta sa ai tu parte la batranete

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb