EMIL BOC, DESPRE RETRAGEREA ALDE DE LA GUVERNARE:  "Am mai văzut un asemenea scenariu"

T.T.
Politică / 27 august 2019

Emil Boc (Sursa foto: Twitter)

Emil Boc (Sursa foto: Twitter)

Primarul Clujului, Emil Boc, a comparat, într-un interviu, ruperea coaliţiei de guvernare PSD-ALDE cu o situaţie asemănătoare, petrecută în urmă cu 10 ani, când PSD ieşea de la guvernare, lăsând Guvernul Boc în minoritate.

"Am mai văzut un asemenea scenariu, l-am păţit chiar eu, acum 10 ani. Pe 1 octombrie, PSD s-a retras de la guvernare şi a lăsat un guvern minoritar pe care l-am condus în continuare. După 13 zile a fost moţiunea de cenzură, care a trecut, şi în urma moţiunii de cenzură am rămas ca şi guvern minoritar, nemaifiind posibil să se formeze guvern până la alegerile prezidenţiale, care au fost în decembrie 2009", a declarat Emil Boc.

În urma căderii Guvernului Boc 2, în prag de campanie electorală pentru prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu i-a propus drept premieri pe Lucian Croitoru (respins de Parlament) şi pe Liviu Negoiţă (procedura de învestire fiind îngheţată în Parlament până la alegeri). După scrutinul prezidenţial şi câştigarea alegerilor de către Traian Băsescu, a fost propus drept premier Emil Boc, iar validarea acestuia s-a produs pe 23 decembrie 2009.

"După alegeri am fost reconfirmat ca premier. PSD-ul păţeşte acum ce a făcut el în 2009. Atunci a ieşit de la guvernare în speranţa că îşi va maximiza şansele să câştige alegerile prezidenţiale, acelaşi scenariu se repetă acum cu alţi actori. PSD-ul rămâne singur la guvernare, îl părăsesc aliaţii, în vederea maximizării şanselor pentru următoarele alegeri", a arătat fostul premier.

Emil Boc spune că o moţiune de cenzură are şanse foarte mari să treacă, însă partidele politice ar putea întâmpina greutăţi în formarea unui nou guvern.

De asemenea, edilul Clujului subliniază că alegerile anticipate nu pot fi organizate nici înainte, nici în acelaşi timp cu alegerile prezidenţaiale, întrucât Constituţia prevede că Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele şase luni din mandatul unui preşedinte.

Nici scenariul alegerilor anticipate deodată cu alegerile locale din 2020 nu este plauzibil, mai spune Emil Boc: "Îţi trebuie doi premieri kamikaze, care să îşi asume rolul de iepuraş, care să meargă la Parlament deliberat să pice, să ceară formarea Guvernului, să fie respins. Doar după respingerea a două încercări de reformare a Guvernului, în timp de 60 de zile, preşedintele poate lua decizia de dizolvare a Parlamentului. Dar parlamentarii ar trebui să voteze să-şi scurteze mandatul, or eu nu prea am văzut aşa ceva".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Boc crede ca am uitat cum a distrus România?

    Să-i fie rușine!  

    1. Bai esti prost ? Cum a distrus-o ? Tăriceanu a crescut salariile cu 350 la sută între 2004 si2008 in timp ce economia a crescut cu aprox. 30 la sută cu o inflație de aprox.30 la sută.Ce putea face mai ales că pe plan mondial a fost cea mai mare criza pe care Tăriceanu și Vosganian n- au inteles- o

      Culmea e ca Boc in 3ani a readus speranța. Multumesc Domnule BOC !! 

      Revin.Vreau sa vorbesc cinstit .In 2004 aveam salariu de bugetar de 600.In 2009 de 2000 net.A venit criza,tăierii,am rămas cu 1500,dar fata de 2004 cu 250 la sută pete 2004 Acum am 4200 net crezi ca va mai dura??

    Eu zic sa mai mergeti pe la Cluj sa vedeti ce a facut Boc de cand e primar si apoi sa-l criticati pentru cand a fost prim ministru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb