Partidul Democrat Liberal se află în pragul imploziei după rezultatele înregistrate la alegerile locale. Ieşit de la guvernare, partidul pierde zilnic membrii importanţi, iar conducerea formaţiunii lasă impresia că nu are niciun antidot pentru această hemoragie. Cu toate acestea, Emil Boc, preşedintele PDL, a ţinut să-şi sărbătorească victoria personală de la Cluj, chiar dacă privind în ansamblu scorul partidului nu dă niciun motiv de veselie.
Emil Boc a petrecut, marţi seară, la un local din centrul municipiului Cluj-Napoca însoţit de soţia sa, Oana, alături de staff-ul său de campanie. La petrecere, alături de şeful PDL au participat, printre alţii, preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, preşedintele în exerciţiu al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, vicepreşedintele CJ Cluj, Alexandru Coroian, primarul interimar Radu Moisin, fostul prefect Florin Stamatian, consilieri locali. "Am venit să sărbătorim victoria lui Emil Boc în alegerile locale împreună cu tinerii şi seniorii din PDL Cluj implicaţi în campania electorală. A fost o campanie grea, pe care am câştigat-o la nivelul municipiului Cluj-Napoca. Era şi mai frumoasă petrecerea dacă şi Alin Tişe ar fi câştigat Consiliul Judeţean Cluj. Oricum, un merit mare în această victorie au avut-o tinerii din PDL Cluj şi ei trebuie felicitaţi", a declarat unul dintre participanţi. Liderul PDL, Emil Boc, a redevenit primar al Clujului cu 53.674 de voturi (40,61%), în timp ce Marius Nicoară (USL), principalul său contracandidat, a obţinut 52.251 de voturi (39,53%), diferenţa dintre cei doi fiind astfel de 1.423 voturi, potrivit rezultatelor finale comunicate de Biroul Electoral Judeţean Cluj. În aceeaşi zi Elena Udrea anunţa că demisionează din funcţia de preşedinte al PDL Bucureşti, iar fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteraş, decidea de asemenea să renunţe la orice funcţie de conducere din partid.
La puţine ore după aceste demisii, senatorul PDL Sorina Plăcintă a demisionat din PDL şi a anunţat că va trece la PNL. Fostul ministru al Tineretului, şi-a anunţat, ieri, demisia din grupul parlamentar democrat-liberal şi trecerea la grupul PNL din Senat: "Vă anunţ că începând de astăzi (n.r. ieri) încetez activitatea în grupul PDL şi voi activa în grupul PNL". Alţi cinci senatori şi deputaţi intenţionează să plece în următoarele zile din PDL.
Pe acest fond, senatorul PDL Radu Berceanu a declarat că actuala conducere a PDL trebuie să se dea la o parte, fiind necesară organizarea unui congres extraordinar al partidului, care să aleagă o nouă echipă. Berceanu, a declarat că, astăzi, în Colegiul Director, îi va cere demisia lui Emil Boc din fruntea PDL: "Nu poţi să vrei să fii şef şi când se întâmplă ceva să nu ai nicio responsabilitate".
Starea de tensiune din partid este evidentă, deputatul Cezar Preda având şi el ţintele sale: "Mare caracter are doamna Plăcintă, e un model de urmat pentru tot ce înseamnă politica românească. Asta e, ce să comentez eu despre Plăcintă, venită cu trei luni înainte de alegeri în partid, pusă imediat ministru de grupul de prieteni care conducea PDL, cu doamna Udrea, nu cu alţii... Au condus de au omorât Româ-nia. Cum au venit, aşa au şi plecat. Dar mai întâi au nenorocit prin priceperea pe care au avut-o şi partidul şi ţara, acum pleacă, fug. Ar trebui să răspundă grupul acela de prieteni care se puneau miniştri prin 2009 unul pe altul. Eu am fost pe toate coclaurile. Lumea n-a zis nimic de Băsescu, de salarii, de pensii... Lumea pe stradă zicea de Boc, de Udrea, şi de modul arogant cu care am guvernat". Mai mulţi membrii importanţi ai partidului consideră că întreaga conducere centrală trebuie să fie demisă.