"Franţa va oferi protecţie consulară jurnalistei ruse care a protestat în direct împotriva războiului lui Putin"

EMMANUEL MACRON: "Franţa va oferi protecţie consulară jurnalistei ruse care a protestat în direct împotriva războiului lui Putin"

G.B
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 15 martie 2022

 Emmanuel Macron

Emmanuel Macron

Paris-France Presse(prin Agerpres)-15. 03.2022: Franţa este gata să ofere o "protecţie consulară" jurnalistei ruse care a protestat în direct împotriva războiului declanşat de preşedintele rus Vladimir Putin în Ucraina, fie la ambasadă, fie acordându-i azil, a anunţat marţi preşedintele francez Emmanuel Macron, cerând Moscovei "claritate deplină" asupra situaţiei sale.

"Vom lansa demersuri vizând oferirea unei protecţii, fie la ambasadă, fie acordându-i azil colegei dumneavoastră" de breaslă, a afirmat Emmanuel Macron, adăugând că va avea "ocazia în cursul viitoarei sale discuţii cu preşedintele Putin de a propune această soluţie într-un mod direct".

 

Comisia Europeană a denunţat marţi "dispariţia" Marinei Ovsiannikova, jurnalista rusă care a intrat în direct luni seara în timpul transmisiunii principalului buletin de ştiri al zilei "Vremia" de pe Pervâi Kanal (Canal unu) al televiziunii publice ruse, agitând în faţa camerelor o pancartă împotriva războiului în Ucraina, potrivit EFE.

"Marina a fost arestată şi a dispărut. Avocaţilor ei nu le este permis să o contacteze", a declarat purtătorul de cuvânt al executivului comunitar Peter Stano, care a afirmat că jurnalista 'a adoptat o atitudine morală curajoasă şi a îndrăznit să se opună minciunilor Kremlinului".

Potrivit unui responsabil al grupului pentru protecţia drepturilor omului "Agora", Pavel Cikov, Ovsiannikova a fost reţinută de poliţie - aşa cum au şi relatat Sputnik şi Pervîi Kanal, unul dintre principalele posturi ale televiziunii de stat ruse - şi o anchetă a fost deschisă în ceea ce el a calificat drept "accident cu un intrus".

Jurnalista a intrat pe platoul de filmare şi a afişat în spatele crainicei o pancartă cu mesajul "Nu războiului! Puneţi capăt războiului! Nu daţi crezare propagandei! Aici vă mint! Ruşi sunt împotriva războiului!".

 

Pe reţelele de socializare a circulat şi un videoclip al jurnalistei, de 44 de ani, mamă a doi copii mici, care a numit operaţiunile de război actuale ale Rusiei împotriva Ucrainei drept "agresiune", dând vina direct pe preşedintele Vladimir Putin.

După ce a spus că îi este "foarte ruşine" să lucreze pentru Pervîi Kanal pentru că minte, ea a acuzat televiziunea de stat că "a zombificat poporul rus" şi şi-a îndemnat concetăţenii să iasă în stradă la proteste împotriva războiului în Ucraina.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cu regret dar bolsevici au arso pe rug pina acum fiinca la ei nu este voie sa se spuna adevaru numai ce vor acesti mizerabili bolsevici.Rusia a fost transformata itro coreie de nord mult mai mare in curind vor primi mincare la pliculet care se revolta vor primi cite o lada de gloante pentru a nu perturba clica bolsevica de la conducere.

    1. Vezi ca a primit amenda 250 $ si atat,la noi amenda este mai mare oare ne transformam in Coreea de Nord

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb