Emmanuel Macron urmează să se întâlnească marţi, la Berlin, cu Olaf Scholz

S.B.
Internaţional / 21 ianuarie 2022

Emmanuel Macron urmează să se întâlnească marţi, la Berlin, cu Olaf Scholz

Preşedintele francez Emmanuel Macron urmează să efectueze marţi o vizită la Berlin, în vederea unei întâlniri cu cancelarul german Olaf Scholz, cu privire la temele preşedinţiei franceze a Uniunii Europene (UE), anunţă vineri cancelaria germană, informează news.ro.

Discuţii despre "începutul preşedinţiei franceze a UE se vor afla în centrul întâlnirii. Preşedinţia germană a G7 şi actualitatea internaţională vor fi de asemenea abordate", anunţă o purtătoare de cuvânt a Guvernului german, Christiane Hoffmann.

Probleme ale relaţiilor germano-franceze urmează, de asemenea, să fie abordate în cadrul întâlnirii, precizează ea.

Aceasta este prima vizită a şefului statului francez în Germania după ce Olaf Scholz a preluat funcţia de cancelar, la începutul lui decembrie, succesorul Angelei Merkel, care s-a aflat la putere timp de 16 ani.

Cancelarul social-democrat a efectuat la 10 decembrie, potrivit unei lungi tradiţii postbelice, prima sa vizită în străinătate la Paris.

Cei doi lideri şi-au afişat atunci "convergenţa" punctelor de vedere cu privire la Europa şi voinţa de a "coopera" în marile provocări internaţionale.

Franţa a preluat la 1 ianuarie, după Slovenia, preşedinţia semestrială a Uniunii Europene, care reprezintă interesele celor 27 de state membre UE alături de Comisia Europeană (CE) şi Parlamentul European (PE).

Germania deţine, la rândul său, de la începutul lui 2022, preşedinţia Grupului Celor Şapte (G7), după Regatul Unit.

Germania urmează s găzduiască, în perioada 26-28 iunie, la Casteul Elmau, în Alpii bavarezi, viitorul summit la liderilor G7.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Poporul german se RIDICĂ împotriva Dictaturii COVID: „Cele mai mari proteste din istorie. O IMENSITATE” - Guvernul este Speriat

    Guvernul de la Berlin este serios „îngrijorat” de numărul mare de proteste împotriva restricțiilor COVID din ultimele săptămâni. 

    Influentul ziar german Die Welt dezvăluie apariția unui „nou fenomen”: în aceeași zi au avut loc peste 1.000 de manifestații de protest în întreaga Germanie. 

    „Guvernul este îngrijorat de acțiunile descentralizate”, scrie publicația, citând o sursă din executivul de la Berlin care vorbește despre „imensitatea” protestelor, calificând-o drept „întristătoare”. 

    „N iciodată până acum, în istoria Republicii Federale, nu au existat manifestații atât de extinse precum cele din ultimele săptămâni”, scrie Die Welt.  

    Guvernul a numărat într-o singură zi nu mai puțin de 1.046 acțiuni de protest diferite, la care au participat circa 188.000 de oameni. 

     

    (Lecție pentru protestatari: mișcările numeroase și răspândite în toată țara impresionează autoritățile mai mult decât un singur miting, indiferent cât de mare.) 

    Mișcările de protest din Germania se întețesc, în condițiile în care vecina Austria a adoptat legea obligativității vaccinării, iar guvernul de la Berlin intenționează să facă același lucru. 

    Săptămâna viitoare urmează să înceapă în parlamentul german dezbaterile asupra unui proiect de lege asemănător. 

    Pe de altă parte, în urma protestelor masive, o altă țară vecină, Cehia, a renunțat la introducerea vaccinării obligatorii. 

    Nemulțumirea populară din Germania este ațâțată și de minciunile și falsurile autorităților. 

    De pildă, recent, primarul din Hamburg a declarat că nevaccinații reprezentau 95% dintre cazurile de infectați cu COVID. 

    O anchetă a Senatului a dezvăluit însă că cifra reală era de 14,3%. 

    Anul trecut, redactorul șef al celui mai mare ziar din Germania și din Europa, Bild, și-a cerut iertare pentru modul în care a tratat subiectul COVID timp de doi ani, contribuind la răspândirea fricii. 

    1. grav

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb