Endava deschide un nou birou în Craiova şi consolidează ElectroPutere Parc drept cel mai mare hub IT din Oltenia

G.D.
Companii #Construcţii / 13 martie 2023

Endava deschide un nou birou în Craiova şi consolidează ElectroPutere Parc drept cel mai mare hub IT din Oltenia

Grupul francez de real estate Catinvest anunţă consolidarea ElectroPutere Parc ca principal centru de inovaţie şi tehnologie din Oltenia, odată cu inaugurarea noului spaţiu de birouri al companiei britanice de servicii software Endava, care ocupă o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi, la etajul 2 al clădirii A, conform unui comunicat remis redacţiei. Gradul de ocupare a clădirii A din complexul ElectroPutere Parc depăşeşte astfel 95%, Catinvest investind continuu în crearea unor medii de lucru productive şi colaborative pentru angajaţi, oferind facilităţi la cele mai înalte standarde, cu accent pe siguranţă şi flexibilitate.

Potrivit sursei citate, Craiova devine un centru din ce în ce mai important pentru proiectele de dezvoltare IT, principalul atu al Capitalei Olteniei fiind forţa de muncă bine pregătită în domeniul IT, la care se adaugă prezenţa unui mediu de afaceri competitiv şi stabil şi existenţa unui aeroport internaţional. Pe lângă Endava, prezentă cu operaţiuni în Craiova din aprilie 2021, şi companii precum Hella, Ubisoft sau Operative au semnat contracte de închiriere cu grupul imobiliar francez Catinvest, care deţine şi administrează ElectroPutere Parc.

Noul spaţiu Endava dedicat profesioniştilor IT din Craiova, inaugurat pe 9 martie, acoperă specializări precum dezvoltare software, testare software, management de proiect, management al aplicaţiilor, analiză de business, plus departamentele conexe. Compania are acum peste 3.500 de angajaţi în România, care lucrează pentru diverşi clienţi din industrii precum procesare de plăţi, servicii financiare, TMT (Tehnologie, Media si Telecom) sau logistică. La nivel internaţional, Endava avea la 31 decembrie 2022, peste 12.100 de angajaţi în birourile din Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, America de Nord şi Europa Centrală şi de Vest şi centre de livrare în Argentina, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Columbia, Croaţia, Malaezia, Mexic, Moldova, Macedonia de Nord, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Uruguay şi Vietnam.

"Deschiderea acestui birou face parte din strategia noastră de a ne dezvolta constant, la nivel de business şi pe plan local, dar şi de a acoperi nevoile colegilor din echipă. Spaţiul din ElectroPutere Parc oferă multiple facilităţi, atât pentru lucrul individual, cât şi în echipă, încurajând creativitatea şi colaborarea, iar zonele de relaxare permit atât de necesarele momente de respiro. Locaţia îmbina valorile companiei cu un touch local, prin design-ul ce scoate în evidenţă locuri specifice zonei, cum sunt Parcul Romanescu, Uzina de la ElectroPutere, Uzina Oltcit sau fotbalul", spune Călin Constantinov, Location Lead Endava Craiova.

Mai departe, planurile de dezvoltare ale Catinvest includ spaţii de retail, birouri şi alte servicii precum spaţii de co-working sau de tip apart-hotel, cu un buget total de investiţii de aproape 60 de milioane de euro în următorii 2-3 ani, contribuind la dezvoltarea regiunii, subliniază sursa citată.

"La Catinvest, obiectivul nostru este să dezvoltăm permanent ElectroPutere Parc, oferind locuitorilor din zonă şi business-urilor locale un hub extrem de bine poziţionat şi foarte accesibil pentru activităţi profesionale şi de shopping, restaurante şi agrement. Suntem foarte mândri că firme internaţionale de IT precum Endava, Hella, UbiSoft şi Operative au ales ElectroPutere Parc pentru a-şi amplasa centre de dezvoltare în Craiova. Sunt convins că potenţialul ElectroPutere Parc ca principal hub IT al regiunii Oltenia va creşte în viitorul apropiat şi de aceea lucrăm deja la o nouă clădire mixtă, care va aduce încă 17.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri clasa A", a declarat Bertrand Catteau, preşedintele Catinvest Group.

Grupul francez de real estate Catinvest, care deţine şi administrează ElectroPutere Parc, mai deţine şi administrează alte câteva centre comerciale din România - galeriile comerciale Carrefour Orhideea şi Cora Pantelimon din Bucureşti şi Carrefour TOM din Constanţa - precum şi din Europa de Est - Auchan Savoya Park din Budapesta şi Tesco Borska Pole din Plzen. Catinvest activează, totodată, pe piaţa rezidenţială şi comercială din Franţa. În total, Catinvest deţine şi administrează peste 525.000 de metri pătraţi de spaţii în Franţa şi în Europa de Est, se menţionează în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb