Enel Green Power inaugurează prima centrală a companiei în Uruguay

Simona Grigorescu
Companii / 8 septembrie 2015

Enel Green Power (EGP) a finalizat şi conectat la reţea parcul eolian Melowind, prima centrală a companiei în Uruguay. Facilitatea de 50 MW se află în zona Cerro Largo, la aproximativ 320 de kilometri de capitala Montevideo, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

"Suntem mândri să anunţăm că am început generarea de kilowaţi-oră în Uruguay", a declarat CEO-ul Enel Green Power Francesco Venturini.

"Uruguay se potriveşte perfect cu strategia noastră de dezvoltare, deoarece este o ţară care înregistrează creştere atât economică, cât şi a populaţiei, beneficiază de resurse abundente de energie şi are un cadru de reglementare stabil. Ţara îşi propune să-şi diversifice mixul de generare şi să extindă utilizarea resurselor energetice locale de azi şi până în anul 2030, iar energia noastră curată va contribui la atingerea acestui obiectiv", mai precizează directorul.

Aşadar, Enel Green Power a investit aproximativ 98 de milioane de dolari americani în construcţia centralei Melowind. Centrala poate genera mai mult de 200 GWh de electricitate pe an - egal cu nevoia de consum a circa 74.000 de gospodării locale - evitând în acelaşi timp emisia anuală a peste 62.000 de tone de CO2. Factorul de încărcare de 47% al Melowind este echivalentul a mai mult de 4.100 de ore de generare pe an.

Energia electrică produsă de Melowind va fi vândută companiei electrice de stat UTE (Administración Nacional de Usinas y Trasmisiones Eléctricas), care gestionează transportul, distribuţia şi vânzarea de energie electrică în Uruguay, în conformitate cu un contract de achiziţie a energiei (PPA) pe o durată de 20 de ani, care a fost semnat înainte de construcţia centralei.

Uruguay are o capacitate instalată de aproximativ 3,7 GW, iar aproximativ 66% din producţie este generată din resurse regenerabile.

Enel Green Power este o companie a grupului Enel dedicată dezvoltării şi gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internaţional, cu operaţiuni în Europa, America şi Africa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb