Enel: Lucrările de modernizare la staţia de transformare Marmura, finalizate

Andrei Stan
Companii / 18 februarie 2016

Investiţiile, în valoare de 11,4 milioane lei

Lucrările de modernizare a staţiei de transformare (înaltă/medie tensiune) Marmura, amplasată în Tulcea, au fost finalizate după investiţii în valoare de 11,4 milioane lei, transmite Enel Distribuţie Dobrogea, prin intermediul unui comunicat trimis redacţiei.

Potrivit sursei citate, lucrările de modernizare s-au desfăşurat în mai multe etape. Astfel, s-au înlocuit celulele de medie tensiune de 20 kV cu celule noi, moderne. S-au montat protecţii noi la celulele de 20 kV care vor creşte siguranţa în alimentarea cu energie electrică.

Totodată, s-au înlocuit şi celulele de înaltă tensiune şi s-a montat un transformator de forţă cu puterea de 25MVA. S-au înlocuit atât echipamentele primare, cât şi instalaţiile de comandă, protecţie, automatizare şi serviciile interne. De asemenea, s-au realizat şi lucrări de consolidare a clădirii, s-au înlocuit cablurile de circuite secundare, s-a refăcut instalaţia de iluminat şi instalaţia de legare la pământ existentă. Racordurile la liniile de înaltă tensiune s-au modificat, ieşirile din staţia s-au realizat prin cablu subteran.

''Integrarea în sistemul unificat Enel a staţiei Marmura s-a realizat cu echipamente şi materiale noi, performante, corespunzătoare tehnologiilor moderne şi astfel clienţi deserviţi de staţie vor beneficia de mai multă siguranţă în alimentarea cu energie electrică şi de un confort sporit", se arată în comunicat.

Staţia de transformare 110/20 kV Marmura a fost pusă în funcţiune în anul 1979 şi au fost realizate de atunci doar lucrări de mentenanţă. Această staţie alimentează cu energie electrică, prin intermediul reţelei de medie şi joasă tensiune, peste 9.600 de clienţi din jumătatea estică din municipiul Tulcea, precum şi zona industrială, dar şi localităţile din vestul Deltei Dunării: Tudor Vladimirescu, Pătlăgeanca, Ceatalchioi, Sălceni, Plauru, Pardina, Ilganii de Jos, Ilganii de Sus, Partizani, Vulturu, Gorgova, Băltenii de Jos şi Maliuc.

Potrivit companiei, staţia de transformare are în prezent o putere instalată de 2 x 25 MVA (Mega Volt Amper) şi este din anul 2008 inclusă în sistemul Telecontrol, sistem ce permite tehnicienilor Enel să execute manevrele de realimentare cu energie într-un timp scurt, în cazul unor întreruperi care afectează zone extinse. În cazul apariţiei unei defecţiuni, în loc să fie trimisă o echipă de electricieni pe teren, acţiune ce necesită timp, sistemul Telecontrol permite identificarea zonei afectate mult mai repede şi efectuarea de la distanţă a manevrelor pentru realimentarea cu electricitate a consumatorilor.

Proiectul face parte din amplul program de investiţii derulat de Enel în România pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb