Enel primeşte finanţare europeană pentru un proiect dedicat bateriilor cu litiu-ion

A.I.G.
Miscellanea / 11 decembrie 2019

Enel primeşte finanţare europeană pentru un proiect dedicat bateriilor cu litiu-ion

Enel X, a anunţat, miercuri, că va fi una dintre cele 17 companii industriale care vor primi o finanţare aprobată de către Comisia Europeană, prin intermediul schemei de proiecte importante pentru interesul european comun (IPCEI), o iniţiativă paneuropeană care sprijină lanţul valoric în creştere al sectorului bateriilor din Europa, informează News.ro.

Proiectul propus de Enel X implică dezvoltarea de instrumente bazate pe tehnologia de învăţare automată pentru modelele de predicţie a defectelor şi modelarea degradării pentru viitoarele generaţii de baterii litiu-ion. Instrumentele predictive vor avea ca scop extinderea duratei de viaţă utilă a bateriilor şi creşterea siguranţei acestora, optimizând în acelaşi timp activităţile de operare şi de întreţinere. Proiectul va fi finalizat până în 2022.

Francesco Venturini, directorul general al Enel X, a declarat: "A face parte dintr-un proiect european atât de important reprezintă o recunoaştere semnificativă a eforturilor şi a expertizei noastre, prin care vom contribui la consolidarea unui lanţ valoric sustenabil, inovator şi avansat pentru baterii în Europa. Proiectul Enel X îşi propune să dezvolte un software de ultimă generaţie pentru utilizarea bateriilor, impulsionând valoarea adăugată şi contribuţia pe care acestea o pot oferi pentru a face sistemele energetice mai durabile prin promovarea integrării regenerabilelor. Prin această iniţiativă, putem ajuta la impunerea Europei ca lider digital global în segmentul bateriilor".

IPCEI urmăreşte lansarea în 2017 de către Comisia Europeană a unei "Alianţe Europene pentru Baterii" şi adoptarea ulterioară a unui Plan Strategic de Acţiune pentru Baterii în mai 2018, pentru a stimula dezvoltarea unui lanţ valoric european în domeniul bateriilor, datorită rolului cheie al acestora în tranziţia energetică.

Proiectul va implica 17 participanţi direcţi, în mare parte actori industriali, inclusiv Enel X care vor coopera strâns între ei, şi parteneri externi, precum întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) şi organizaţii publice de cercetare din toată Europa, potrivit sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb