Enel vrea să obţină 21 de miliarde de euro din vânzările de active

F.D.
Companii / 22 noiembrie 2022

Enel vrea să obţină 21 de miliarde de euro din vânzările de active

Enel SpA intenţionează să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro (21,51 miliarde de dolari) pentru a-şi reduce datoria netă, urmând să se concentreze pe prezenţa sa în şase ţări, conform strategiei actualizate a celei mai mari companii italiene de utilităţi prezentate marţi, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Cea mai mare parte a planului de vânzare de active - care vizează printre altele active din România şi Peru - va fi realizată până la finalul lui 2023, a informat într-un comunicat compania.

Enel, care şi-ar putea vinde de asemenea portofoliul de gaze din Spania, vrea să ajungă la finalul lui 2023 la un nivel al datoriei nete de 51 - 52 miliarde de euro, de la 69 miliarde de euro la finalul lunii septembrie.

Profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) ar urma să crească la 22,8 - 22,9 miliarde de euro în 2025, de la un nivel de 19 - 19,6 miliarde de euro estimat în 2022.

De asemenea, compania controlată de stat intenţionează să investească aproximativ 37 de miliarde de euro în următorii trei ani, din care 60% va fi în capacitatea de generare a energiei, clienţi şi servicii, iar 40% în dezvoltarea reţelei.

Enel s-a angajat să recompenseze investitorii cu dividende de 0,43 euro pentru perioada 2023 - 2025, în creştere de la 0,40 euro în 2022.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Toate ca toate, dar sa speram ca nu cumpara YElon Myusk activele, c-o sa vezi zburand afara din schema fostului Enel toate fufele si toti borfasii... Iar electroni la priza doar din baterii Tesla, vom avea. Concluzia: investiti in panouri fotovoltaice si baterii si la gunoi cu retelele.

    ENEL va fi cumparat cu 23 de miliarde de doalri de statul roman si apoi va fi vandut cu 90 de milioane de dolari (daca si acestia) catre un baiat destept, securist sau fiiu de securist, de prin guvern sau Parlament.

    Enel va fi o afacere "romaneasca" ca toate furturile de pana acum, precum termocentrala de la Mintia care in loc sa fie mentinuta in functiune si vanduta cu 2 miliarde de dolari, a fost inchisa de securistii infiltrati la UE si inhatata de acesti raufacatori cu 90 de milioane de dolari (daca si acestia).

    Asa ca nu va temeti romani, securistii de pe la UE lucreaza.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb